Fotbal extern

Cupa Africii | Moment RAR in fotbal! In grupa D, Guinea s-a calificat in sferturi dupa TRAGERE la sorti! Cum s-a ajuns aici

Cupa Africii si-a aflat sfert-finalistele.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 17:22
Data actualizarii: Joi 29 Ianuarie 2015, 22:36

UPDATE: Guinea a fost norocoasa la tragerea la sorti de astazi si a obtinut calificarea in sferturile de finala.

Congo - R.D. Congo
Coasta de Fildes - Algeria
Ghana - Guineea
Tunisia - Guineea EcuatorialaEditia din acest an a Cupei Africii intoarce fotbalul cu cateva decenii in urma. Ultima echipa calificata in sferturile de finala se va afla in urma unei trageri la sorti ce va avea loc astazi.

Misterul planeaza in continuare asupra grupei D, unde Guinea si Mali sunt la egalitate perfecta dupa trei meciuri, fiecare avand cate trei puncte si golaveraj 3-3.

Aseara s-au disputat ultimele doua partide din aceasta grupa. Coasta de Fildes a invins Camerunul cu 1-0 si a terminat grupa pe primul loc, in timp ce Guineea si Mali au remizat, scor 1-1.

In urma acestor rezultate, Coasta de Fildes a castigat grupa, cu 5 puncte, Guineea si Mali impart pozitia a doua in clasament, cu cate 3 puncte, iar Camerun a terminat ultima, cu 2 puncte.

Regulamentul spune ca in caz de egalitate perfecta, tragerea la sorti trebuie sa se faca pe teren, imediat dupa terminarea partidei, insa organizatorii au considerat ca este mai bine sa amane momentul pentru astazi, pentru ca lucrurile sa nu degenereze in randul suporterilor.

Tragerea la sorti pentru aflarea castigatoarei unui meci, sau a unei grupe, era o practica obisnuita in fotbal in urma cu cateva decenii, atunci cand nu exista regula golaverajului, a prelungirilor sau a golurilor marcate in deplasare intr-un meci tur-retur. Acum, tragerea la sorti este foarte rar intalnita si se foloseste doar in cazuri exceptionale.

Modifică setările cookies