Sergio Ramos Luis de la Fuente Spania Fotbal extern

Culisele din spatele retragerii lui Sergio Ramos de la națională. Presa iberică a dezvăluit ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte 

Spaniolul Sergio Ramos a anunţat că se retrage din naţionala ţării sale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:27
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 13:22

Sergio Ramos a bifat 180 de apariții în tricoul naționalei Spaniei și a reușit să marcheze 23 de goluri. Fundașul a debutat la 18 ani și 11 luni în martie 2005, sub comanda lui Luis Aragones.

Fotbalist la Paris Saint-Germain a jucat ultimul meci pentru națională în 2021. După o carieră prodigioasă, în care a cucerit titlul mondial și cel european de două ori, Sergio Ramos a ales să se retragă din reprezentativa Spaniei, mărturisind că și-ar fi dorit ca retragerea să fie o decizie personală sau una ca urmare a unui randament nesatisfăcător, nu una legată de vârstă.

Detalii din spatele deciziei lui Sergio Ramos
 

După schimbarea lui Luis Enrique cu Luis de la Fuente, Sergio Ramos a sperat că va avea posibilitatea de a continua la naționala Spaniei, însă totul s-a încheiat în urma unei discuții cu noul selecționer al Spaniei. 

Potrivit publicației As, tehnicianul iberic a hotărât să nu îl ia în calcul pe fundașul lui PSG pentru următoarele acțiuni ale naționalei și a dorit să-i comunice personal acest lucru, dinainte, ținând cont pentru cariera lui Sergio Ramos.

"Nu voi conta pe tine", i-ar fi spus Luis de la Fuente, scopul discuției dintre cei doi fiind acela de a une capăt speculațiilor care ar fi apărut de fiecare dată când reprezentativa Spaniei va avea meciuri. 

Este pentru a doua oară când Luis de la Fuente îi spune "nu" lui Sergio Ramos, după refuzul de a-l convoca la echipă pentru participarea la cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice.

Mesajul lui Sergio Ramos despre retragerea de la națională
 

"A venit timpul. Timpul să spun 'la revedere' naționalei Spaniei. La Roja. În această dimineață, am primit un telefon de la actualul selecționer care m-a informat că nu fac și nu voi face parte din planurile sale, în ciuda a ce am făcut în cariera mea.

Cu mare regret anunț că este finalul unei călătorii. Speram să fie mai lungă, dar se termină pe cele mai înalte culmi ale succeselor pe care le-am trăit aici. (...)

Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o trăsătură temporară care nu este neapărat legată de performanță sau capacitate. Mă uit cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe... esența, tradiția, valorile, meritocrația și justiția în fotbal.

Din păcate nu va fi așa și pentru mine, pentru că fotbalul nu este întotdeauna corect și fotbalul nu este niciodată doar fotbal. Prin toate astea o să transmit tristețea pe care o simt în momentul de față cu voi. Dar țin capul sus și sunt recunoscător pentru toți acești ani și pentru tot sprijinul acordat.

Voi toți m-ați făcut fericit. Voi continua să-mi încurajez țara de acasă cu fiorul privilegiaților care au reușit să o reprezinte cu mândrie de 180 de ori! Mulțumesc din suflet celor care au crezut mereu în mine", a scris Sergio Ramos pe rețelele social media.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!