NEWS ALERT Anunț șoc! Sergio Ramos s-a retras de la națională. Pe cine a dat vina

Sergio Ramos la liga Luis de la Fuente nationala Spaniei Spania Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 19:12
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 19:22

Stoperul și-a anunțat retragerea de la naționala Spaniei.

Sergio Ramos a bifat 180 de apariții în tricoul naționalei Spaniei și a reușit să marcheze 23 de goluri. Fundașul a debutat la 18 ani și 11 luni în martie 2005, sub comanda lui Luis Aragones.

Anunț șoc! Sergio Ramos s-a retras de la națională. Pe cine a dat vina

Spaniolul a postat un mesaj pe rețelele social media în care a precizat că „a venit timpul” să se retragă de la națională, dar l-a și învinovățit pe Luis de la Fuente, actualul selecționer al Spaniei.

„A venit timpul. Timpul să spun 'la revedere' naționalei Spaniei. La Roja. În această dimineață, am primit un telefon de la actualul selecționer care m-a informat că nu fac și nu voi face parte din planurile sale, în ciuda a ce am făcut în cariera mea

Cu mare regret anunț că este finalul unei călătorii. Speram să fie mai lungă, dar se termină pe cele mai înalte culmi ale succeselor pe care le-am trăit aici. 

Cred că această carieră trebuie să se termine, pentru că performanțele pe care le pot arăta nu au fost la înălțimea conducerii de la naționala noastră. Nu din cauza vârstei sau a altor motive pe care, fără să le fi auzit, le-am simțit.

Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o trăsătură temporară care nu este neapărat legată de performanță sau capacitate. Mă uit cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe... esența, tradiția, valorile, meritocrația și justiția în fotbal.

Din păcate nu va fi așa și pentru mine, pentru că fotbalul nu este întotdeauna corect și fotbalul nu este niciodată doar fotbal. Prin toate astea o să transmit tristețea pe care o simt în momentul de față cu voi. Dar țin capul sus și sunt recunoscător pentru toți acești ani și pentru tot sprijinul acordat.

Voi toți m-ați făcut fericit. Voi continua să-mi încurajez țara de acasă cu fiorul privilegiaților care au reușit să o reprezinte cu mândrie de 180 de ori! Mulțumesc din suflet celor care au crezut mereu în mine”, a scris Sergio Ramos pe rețelele social media.

Sergio Ramos, la naționala Spaniei

Debutul din 2005 a fost primul meci în care Sergio Ramos a îmbrăcat tricoul naționalei mari a Spaniei. Au urmat alte 179 de partide în care a dat totul pe teren. Ultimul meci pe care Ramos l-a jucat a fost împotriva celor de la Kosovo în 2021, scor 3-1.

Stoperul a reușit să cucerească trofeul mult râvnit cu naționala sa, Cupa Mondială, în 2010. De asemenea, Sergio Ramos și-a trecut în cont și două titluri de campion european cu reprezentativa iberică: EURO 2008 și EURO 2012.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!