Copa America, de doua ori in doi ani! CONCACAF si CONMEBOL organizeaza editia de 100 de ani a turneului in 2016. Unde se va disputa

Autor: Sport.ro
Vineri 18 Septembrie 2015, 10:06

	Copa America, de doua ori in doi ani! CONCACAF si CONMEBOL organizeaza editia de 100 de ani a turneului in 2016. Unde se va disputa

Copa America del Centenario 2016, care va marca implinirea a 100 de ani de la prima editie a acestui turneu, se va desfasura in Statele Unite.

Confederatia de fotbal din America de Nord, Centrala si Caraibe (CONCACAF) a anuntat la finalul unei reuniuni care a avut loc la Ciudad de Mexico ca editia care aniverseaza 100 de ani de la organizarea Copei America va avea loc in Statele Unite.

"Reuniunea a fost foarte productiva si vom continua sa avem drept scop comun organizare Cupei Centenarului in Statele Unite", a declarat Jurgen Mainka, directorul de marketing si comunicare al CONCACAF. 

"Toata lumea merge in aceeasi directie, respectiv pentru organizarea competitiei in SUA", a adaugat oficialul sud-american. 

Reuniunea responsabililor CONCACAF si ai CONMEBOL (Confederatia sud-americana de fotbal) a durat trei ore si, in cadrul discutiilor, s-a cazut de acord ca este nevoie de eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivului. 

"Stim ca mai sunt pasi pe care trebuie sa-i facem pentru ca turneul sa poata avea loc, dar s-a ajuns la un consens intre toti participantii la reuniune, iar acum este foarte clar ca vom merge inainte cu acest lucru", a adaugat Jurgen Mainka. 

Copa America del Centenario, dedicata atat centenarului competitiei, cat si celui al CONMEBOL, este programata intre 3 si 26 iunie 2016, urmand sa se dispute dupa o formula inedita, cu cele 10 selectionate de pe continentul sud-american si 6 reprezentative ale statelor din CONCACAF. 

Scandalul de coruptie din cadrul FIFA si punerea sub acuzare a mai multor responsabili ai CONCACAF si CONMEBOL, pentru deturnare de fonduri si coruptie, a pus insa sub semnul intrebarii desfasurarea turneului in Statele Unite. 

Conform anumitor surse, Mexicul ar fi dispus sa gazduiasca turneul in cazul unei posibile renuntari din partea SUA, care nu a avut reprezentati la reuniunea de la Ciudad de Mexico. 

Agerpres

ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
BRAT
Modifică setările cookies