Fotbal extern

Clipe de coșmar pentru jucătorii din naționala Germaniei: „S-a întâmplat ceva cu avionul” Aterizare de urgență

Germania s-a deplasat la Reykjavik, pentru meciul cu Islanda, 0-4. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Septembrie 2021, 12:15
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 12:20

Naționala lui Hansi Flick face spectacol în preliminariile Campionatului Mondial. După startul greoi din primăvară, nemții au reușit să câștige toate trei meciurile din luna septembrie, fără să încaseze vreun gol și cu un golaveraj de 12-0. 

Jucătorii lui Flick au trecut prin momente de coșmar însă în drumul de întoarcere spre casă, după ce piloții avionului naționalei au declarat stare de urgență la bord și au aterizat la Edinburgh. 

  • Clipe de coșmar pentru jucătorii din naționala Germaniei: „S-a întâmplat ceva cu avionul” Aterizare de urgență

Selecționata Germaniei trebuia să aterizeze pe aeroportul din Frankfurt, însă în momentul în care aeronava se afla deasupra Scoției, a fost activat codul stării de urgență. După mai multe manevre abrupte ale piloților, la 20 de minute de la momentul în care Controlul de Trafic Aerian a fost anunțat, avionul a aterizat la Edinburgh de urgență. 

„Siguranța e pe primul loc!”
 

Ulterior, au apărut informații și pe contul de Twitter al echipei naționale de fotbal a Germaniei, acolo unde urmăritorii au fost informați de măsura de precauție luată de piloți.

„Siguranța e pe primul loc. Am făcut o escală sigură, ca măsură de precauție, la Edinburgh”, a fost prima postare a nemților, care la aproximativ 30 de minute mai târziu au mai completat cu o postare: „Suntem bine, continuă verificările de siguranță ale aeronavei”. 

Ofițerul de presă al federației din Germania a comentat incidentul pentru RTL: „Nu au fost turbulențe și nicio urgență medicală. S-a întâmplat ceva cu avionul”. 

Codul activat de piloți este unul dedicat situațiilor de urgență, precum defecțiuni tehnice ale aeronavei sau o problemă medicală majoră. 

Islanda - Germania 0-4 

CITESTE SI

Modifică setările cookies