Dayro Moreno Columbia FCSB Fotbal extern

GALERIE FOTO Cel mai scump străin transferat de Gigi Becali are azi o afacere de milioane în Columbia și aleargă după recorduri

Transferat la FCSB pentru aproape două milioane de euro, Dayro Moreno este astăzi un personaj extrem de popular în Columbia.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 20:20
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 20:28

La 37 de ani, Dayro a atins recent o bornă importantă în țara sa. Fostul jucător de la FCSB a ajuns la 200 de goluri marcate în Columbia și are de gând să doboare două recorduri. Vrea să devină cel mai bun marcator din istoria campionatului din Columbia, precum și cel mai prolific goleador columbian din lume.

Dayro Moreno are o afacere „de milioane” în Columbia

În afara fotbalului, Dayro Moreno este cunoscut pentru faptul că-i place viața bună și nu dă înapoi când vine vorba de distracție. Fotbalistul născut la Chicoral conduce mașini premium, e văzut la restaurante luxoase și poartă haine și bijuterii scumpe (VEZI GALERIE FOTO).

Jucătorul dat afară de Gigi Becali de la FCSB are și o afacere bănoasă în țara sa, care îl ajută să-și suplimenteze serios veniturile. Dayro deține o firmă de construcții, care „face de toate”, după cum spune fotbalistul.

„Facem orice lucru. Blocuri, lucrări, orice e nevoie și suntem chemați. Proiectul merge foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu”, îi povestea Dayro jurnalistului columbian Eduardo Luis, în urmă cu câteva luni.„Nu doar petreceri, băutură și goluri: afacerea de milioane a lui Dayro Moreno”, scria revista Caustica, din Columbia, în urmă cu ceva vreme.

Tocmai pentru că are o companie care produce bani, Dayro a refuzat o ofertă din străinătate la finalul lui 2022. Potrivit publicației Infobae, atacantul a spus „nu” unei propuneri de 200 de mii de euro și a preferat să semneze cu Once Caldas, clubul unde și-a început cariera.

Dayro Moreno e legendă în Columbia, dar echipa lui suferă

În ciuda faptului că Moreno are „lipici” la gol, echipa sa nu o duce prea bine. După opt etape, a adunat numai opt puncte și se află pe locul 15 (din 20) în campionat. În ultima rundă, Once Caldas a cedat acasă, scor 0-1, cu Deportivo Pasto, iar Dayro Moreno nu a scăpat de critici.

„Once Caldas a pierdut din nou și unii fani îl critică pe Dayro Moreno. Pe rețelele de socializare, suporterii sunt nemulțumiți de randamentul atacantului”, scrie publicația Vanguardia. Susținătorii lui Once Caldas, de patru ori campioană a Columbiei, se tem că echipa ar putea să retrogradeze în această stagiune.

Moreno, care a evoluat la FCSB între 2008 și 2010 și este cel mai scump străin din istoria vicecampioanei României, are trei goluri în acest sezon în Categoría Primera A. Pe 26 februarie, a înscris în victoria cu 1-0 a echipei sale în fața celor de la Millonarios și a devenit astfel al șaselea fotbalist care ajunge la 200 de goluri în campionatul Columbiei.

  • 13 goluri în 55 de meciuri a marcat Dayro Moreno la FCSB.
  • Are 32 de selecții și trei goluri pentru naționala Columbiei.
  • Dayro a jucat, în afara Columbiei, la cluburi din Brazilia, România, Mexic, Argentina și Bolivia.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!