Ceferin o ține pe a lui! Președintele UEFA i-a comparat pe șefii lui Real și ai Barcelonei cu adepții teoriei ”Pământului plat”

Aleksander Ceferin Barcelona Real Madrid Super Liga Europei UEFA Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2022, 15:37
Data actualizarii: Marti 08 Februarie 2022, 15:39

Conducătorul fotbalului european a criticat și planul FIFA de a organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani.

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, i-a comparat pe conducătorii cluburilor Real Madrid, Juventus Torino şi FC Barcelona, singurii care mai susţin proiectul Super Ligii europene, cu adepţii teoriei ”Pământului plat”.

Ceferin: ”M-au înjunghiat pe mine şi UEFA”

"Nu am nicio problemă cu ei. Însă, după ce m-au înjunghiat pe mine şi UEFA, cred că este de datoria lor să mă caute. 

La fel ca aceia care cred că Pământul este plat, ei consideră în continuare că Super Liga există. În acelaşi timp, însă, ei au fost primii care s-au înscris pentru a juca în Liga Campionilor în acest sezon. 

Este puţin ciudat, dar, dacă vor solicita o întâlnire, m-aş aşeza cu ei la masă. Nu este vorba de nimic personal, dar singurele lucruri pe care le auzim de la ei sunt procesele care au loc. 

Ei încearcă să facă presiune peste tot. Nimeni nu vrea această Super Ligă, cu excepţia celor care cred că în fotbal totul se rezumă la bani", a declarat Ceferin într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche.

Real, Barca și Juve încă susțin Super Liga

În luna aprilie a anului trecut, douăsprezece cluburi de top din fotbalul european au anunţat crearea unei Super Ligi europene închise. 

În urma valului de critici venite din partea suporterilor, a federaţiilor şi ligilor lor naţionale, precum şi a responsabililor forului continental, nouă dintre aceste cluburi s-au retras din acest proiect, căruia i-au rămas fidele doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino.

Mondialul din doi în doi ani, ”un proiect populist”

Aleksander Ceferin a criticat, totodată, planul FIFA privind organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani, pe care îl consideră "un proiect populist, care ar distruge fotbalul".

"Sunt sigur că nu se va întâmpla, pentru că este un nonsens total. Un proiect populist, care ar distruge fotbalul şi care contravine tuturor principiilor sportului nostru, ale Jocurilor Olimpice. 

Este de necrezut că o organizaţie fotbalistică îşi propune ca jucătorii, care trebuie deja să suporte o încărcătură mult prea mare, să evolueze în fiecare vară la un turneu, timp de o lună. 

Nu ne putem imagina şi cât de mult ar putea canibaliza acest lucru fotbalul feminin. Împreună cu America de Sud, am anunţat clar că nu vom juca (la o Cupă Mondială bienală). Iar fără noi, nu ar fi cu adevărat o Cupă Mondială", a comentat preşedintele UEFA.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!