Cardiff a plătit 7 milioane de lire sterline pentru transferul lui Emiliano Sala, la patru ani după decesul argentinianului

Cardiff Emiliano Sala Nantes Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 10:42
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 10:42

Clubul Cardiff City a plătit către FC Nantes prima tranşă a sumei de transfer pentru fotbalistul Emiliano Sala, care a decedat în 2019, la scurt timp după finalizarea transferului, informează bbc.com.

Cardiff a plătit 7 milioane de lire sterline pentru transferul lui Emiliano Sala

După ce a făcut plata de aproximativ 7 milioane de lire sterline, Cardiff se aşteaptă ca FIFA să ridice interdicţia de transferuri în cazul său, transmite News.ro.

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala a murit la 21 ianuarie 2019, la vârsta de 28 de ani, după ce avionul cu care se deplasa s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

FIFA a decis o interdicţie de transferuri pentru Cardiff City pentru trei perioade de transfer, din cauza refuzului clubului de a achita prima tranşă din totalul de 15 milioane de lire sterline convenit cu Nantes pentru Sala.

În luna august, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul depus Cardiff City FC împotriva deciziei FIFA.

BBC a dezvăluit discuția dintre pilotul aeronavei și un prieten

Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarie în 2019, la vârsta de 28 ani, într-un accident aviatic alături de pilotul David Ibbotson.

Pilotul avionului care s-a prăbuşit în 2019 în Canalul Mânecii, accident soldat cu moartea sa şi a fotbalistului Emiliano Sala, i-a spus unui prieten că aparatul de zbor era periculos.

“O să port vesta de salvare”, a afirmat David Ibbotson înainte de zborul încheiat tragic, într-o înregistrare audio obţinută de BBC, constând într-o discuţie telefonică. Pilotul i-a spus unul prieten, tot pilot, că a auzit un zgomot puternic în timpul unui zbor.

“Eram pe la mijlocul Canalului Mânecii şi ‘bum!’. Zbor şi apoi ‘bum!’. M-am gândit: ‘Ce se întâmplă?’. Am verificat parametrii, totul era în regulă şi avionul încă zbura, dar mi-a atras atenţia ce s-a întâmplat. În acel Malibu uneori apărea un fel de ceaţă”, a explicat el.

Ibbotson a mai spus că şi-a dat seama că pedala de frână stângă nu funcţiona, după aterizarea pe aeroportul din Nantes. “Acest avion trebuie să fie reparat”, i-a spus el prietenului.

“În mod normal, vesta mea de salvare este între scaune, însă mâine o voi purta”, a adăugat el. Şi Emiliano Sala a spus înainte de zbor că îi este frică. Într-un mesaj trimis prietenilor săi în timp ce avionul era pe pista aeroportului din Nantes, el a spus: “Sunt speriat. Avionul parcă se dezintegrează. Nu ştiu dacă mă va căuta cineva, nu mă vor găsi”.

În avionul Piper Malibu care s-a prăbuşit în ianuarie 2019 se aflau doar pilotul şi Emiliano Sala. Trupul lui Ibbotson nu a fost găsit.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!