Emiliano Sala BBC Stiri

Cazul Emiliano Sala | BBC a dezvăluit discuția dintre pilotul aeronavei și un prieten

Emiliano Sala a murit pe 21 ianuarie în 2019, la vârsta de 28 ani, într-un accident aviatic alături de pilotul David Ibbotson.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 17:11
Data actualizarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 17:20

Pilotul avionului care s-a prăbuşit în 2019 în Canalul Mânecii, accident soldat cu moartea sa şi a fotbalistului Emiliano Sala, i-a spus unui prieten că aparatul de zbor era periculos, informează bbc.com, citat de news.ro.

“O să port vesta de salvare”, a afirmat David Ibbotson înainte de zborul încheiat tragic, într-o înregistrare audio obţinută de BBC, constând într-o discuţie telefonică. Pilotul i-a spus unul prieten, tot pilot, că a auzit un zgomot puternic în timpul unui zbor.

  • Astazi se implinesc 2 ani de la tragedia aviatica in care a murit Emiliano Sala! Inca nu stim cum si de ce a murit! Familia fostului atacant trage un semnal de alarma

Cazul Emiliano Sala | Ce remarcase pilotul David Ibbotson

“Eram pe la mijlocul Canalului Mânecii şi ‘bum!’. Zbor şi apoi ‘bum!’. M-am gândit: ‘Ce se întâmplă?’. Am verificat parametrii, totul era în regulă şi avionul încă zbura, dar mi-a atras atenţia ce s-a întâmplat. În acel Malibu uneori apărea un fel de ceaţă”, a explicat el.

Ibbotson a mai spus că şi-a dat seama că pedala de frână stângă nu funcţiona, după aterizarea pe aeroportul din Nantes. “Acest avion trebuie să fie reparat”, i-a spus el prietenului.

Cazul Emiliano Sala | "Mâine voi purta vesta de salvare"

“În mod normal, vesta mea de salvare este între scaune, însă mâine o voi purta”, a adăugat el. Şi Emiliano Sala a spus înainte de zbor că îi este frică. Într-un mesaj trimis prietenilor săi în timp ce avionul era pe pista aeroportului din Nantes, el a spus: “Sunt speriat. Avionul parcă se dezintegrează. Nu ştiu dacă mă va căuta cineva, nu mă vor găsi”.

În avionul Piper Malibu care s-a prăbuşit în ianuarie 2019 se aflau doar pilotul şi Emiliano Sala. Trupul lui Ibbotson nu a fost găsit.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies