Rusia, OUT DE LA MONDIALUL DE FOTBAL SI DE LA JOCURILE OLIMPICE? Reactie de ultima ora din partea FIFA: NU STIU CE SA FACA!

Rusia, OUT DE LA MONDIALUL DE FOTBAL SI DE LA JOCURILE OLIMPICE? Reactie de ultima ora din partea FIFA: NU STIU CE SA FACA!

Lovitura majora pentru Rusia anuntata de Wada!

UPDATE 17:10 "FIFA a luat act de decizia Comitetului Executiv al Agentiei Mondiale Antidoping", a anuntat unul dintre purtatorii de cuvant ai institutiei, in urma deciziei de excludere a Rusiei de la Jocurile Olimpice si de la Campionatele Mondiale din toate sporturile timp de 4 ani.

"FIFA e in contact cu Wada si cu Asociatia Federatiilor Olimpice pentru o clarificare a consecintelor acestei decizii in privinta competitiilor de fotbal", a mai dezvaluit reprezentantul media al Federatiei Mondiale.
________________________________________________________________________________
Din cauza incalcarii regulilor anti-doping, Rusia a fost SUSPENDATA 4 ani din toate competitiile, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, si Cupa Mondiala din 2022, din Qatar.

Imnul si steagul Rusiei nu vor putea fi folosite la evenimentele mondiale majore. Atletii care nu au fost vizati de ancheta anti-doping vor putea concura sub un steag neutru.

Agentia Mondiala Antidoping a luat decizia in unanimitate intr-o sedinta ca a avut loc la Lausanne. Rusia plateste dupa ce a manipulat date de laborator predate investigatorilor internationali in ianuarie 2019.

Agentia Antidoping Rusa (Rusada) are 21 de zile sa faca apel. In cazul in care va ataca decizia WADA, TAS va lua o hotarare definitiva.

"Am vrut sanctiuni care sa nu poata fi inlaturate. Datoram asta atletilor curati care merita ca sanctiunile contra celor care nu sunt la fel sa fie cat de puternice cu putinta", a spus vicepresedintele Wada, Linda Helleland, citata de BBC.

In total, 168 de rusi au concurat cu steag neutru in dreptul lor la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyongchang, dupa ce Rusia a fost interzisa la competitiile mondiale in urma jocurilor din 2014, organizate de Soci. Atletii rusi au castigat 33 de medalii in Coreea de Sud, dintre care 13 de aur. Rusia fusese sanctionata pentru 3 ani in 2015.

In ciuda noilor pedepse, Rusia va putea juca la Euro 2020, avand in vedere ca Europeanul organizat de UEFA nu este definit drept 'eveniment major' in definitiile Wada.FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Anca Serea, cu 4 copii în carantină din cauza virozei

06:54
Sânziana Buruiană se demachează in direct! Motivul pentru care vrea să intre în Cartea Recordurilor

10:52
VLAD - Despre Jesus, de parca n-ar fi de fata

02:04
Vorbește Lumea - 30 Ianuarie Promo

00:40
Carmen Șerban, vindecată prin credință

În 2012, Carmen a fost diagnisticată cu tumoare benignă, la sân. 

Carmen Șerban: "Îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru toate."


12:07
"Donăm voce", pentru copiii cu autism

Copiii cu autism au nevoie de luni, ani, pentru a spune lucruri simple.

Anca Dumitrescu: "Copiii pot începe să pronunțe anumite cuvinte, între 7 și 12 luni."


07:08
Anca Dumitra (Gianina din "Las Fierbinți"), pregătită să devină mamă

Anca Dumitra: "Acum 5 ani, îmi doream 5 copii. Tot timpul am spus că vreau să am mulți copii. "


03:43
Dana Rogoz, însărcinată...cu o vacanță exotică

Însărcinată în 6 luni, Dana Rogoz nu se dă în lături de la vacanțele exotice. Frumoasa actriță va avea o fetiță.

Dana Rogoz: "Încă nu știm ce nume va purta."


12:07
Andi Moisescu: „Zecele perfect este ceva foarte rar. Din fericire, noi românii ne-am mai întâlnit cu el de-a lungul istoriei.” Românii au talent, din 7 februarie, la PRO TV!

01:59
Oana Radu, într-o relație amoroasă cu instructorul

Oana Radu: "Poate că fostul iubit nu merita să fiu cu el. Nu mi-a fost atât de fidel.


13:28
Înalta Curte atacă la Curtea Constituțională legea prin care se taie pensiile speciale
BRAT