Istvan Kovacs, la Mondial! Pe lista pentru Qatar se află și alți doi arbitri români

Istvan Kovacs Campionatul Mondial din Qatar Mihai Artene Ovidiu Hategan vasile marinescu Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Mai 2022, 15:27
Data actualizarii: Joi 19 Mai 2022, 17:18

FIFA a anunțat astăzi numele celor care vor oficia partidele de la turneul final.

Astăzi a fost anunțat de către FIFA lotul de arbitri care vor oficia la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Pe listă se află și românii Istvan Kovacs (central), Mihai Artene și Vasile Marinescu (asistenți).

Nu lipsesc ”vedetele” Michael Oliver (Anglia), Daniele Orsato (Italia), Anthony Taylor (Anglia) sau Stephanie Frappart (Franța), prima femeie care a arbitrat în Ligue 1 și în Champions League.

Kovacs va conduce și finala Conference League, AS Roma - Feyenoord Rotterdam, programată pe 25 mai, care va fi transmisă în direct pe PRO ARENA și VOYO.ro. El va fi ajutat de aceiași asistenți, Vasile Marinescu și Mihai-Ovidiu Artene.

Burleanu spera ca și Hațegan să fie prezent la Mondial, în ciuda problemelor de sănătate

”Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel.

Ne așteptăm ca amândoi să fie prezenți la Campionatul Mondial, ceea ce înseamnă că UEFA și FIFA recunosc integritatea arbitrajului românesc. Atunci ar trebui să beneficieze de mult mai multă înțelegere și în campionatul intern.

Kyros Vassaras are un contact constant cu Ovidiu Hațegan. Îl așteptăm să revină cât mai repede, nu numai la nivel intern, ci și internațional. Obiectivul lui trebuie să reprezinte prezența la Campionatul Mondial. Cu siguranță își dorește să revină, acestea au fost ultimele discuții pe care le-am avut eu cu el", spunea recent Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct la finalul lunii martie și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Viitorul celui mai bine cotat arbitru al României a fost pus la îndoială, vorbindu-se chiar de o posibilă retragere după problemele medicale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!