Anglia

Manchester United a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund, pentru transferul lui Sancho! Anuntul oficial

Borussia Dortmund a anuntat oficial ca Jadon Sancho va pleca la Manchester United.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 01 Iulie 2021, 14:18
Data actualizarii: Joi 01 Iulie 2021, 23:48

16:40 Manchester United a anuntat oficial transferul lui Sancho, printr-un anunt pe site-ul clubului: "Manchester United se bucura sa anunte ca a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Jadon Sancho. Semnarea contractului se va face dupa stabilirea unor termeni contractuali si dupa vizita medicale, care va fi efectuata dupa ce Jadon va reveni de la Campionatul European".

  • BREAKING NEWS | Borussia Dormund a anuntat ca Jadon Sancho va semna cu Manchester United

13:00 CEO-ul clubului din Bundesliga, Hans-Joachim Watzke, a confirmat ca Sancho va parasi Borussia si va ajunge in Premier League: "Avem un acord cu Manchester United pentru Sancho. A fost dorinta lui Jadon sa schimbe echipa, noi ne doream sa il pastram. Nu suntem multumiti de suma de transfer si suntem foarte tristi pentru ca pleaca".

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, in schimbul lui Jadon Sancho se vor plati 90 de milioane de euro, iar contractul sau va fi valabil pana in 2026.

Sancho va purta numarul 7 la United, tricou ce a mai fost purtat de nume uriase ca Ronaldo si David Beckham. In varsta de 21 de ani, Jadon va avea un salariu aproape dublu fata de cel de la Dortmund, de opt milioane de euro.

O parte din suma de transfer va ajunge la rivala lui United, Manchester City, deoarece Sancho a fost crescut in academia finalistei Champions League din ultimul sezon. In 2017, Sancho a fost cedat la Dortmund, pentru 8 milioane de euro, City si-a pastrat un procent din revanzarea fotbalistului.

181 de meciuri, 74 de goluri si 75 de pase de gol a strans Sancho in cariera sa, pana la varsta de 21 de ani. Este vazut drept unul dintre cei mai buni tineri fotbalisti din lume.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies