Blatter ataca la TAS, UEFA critica FIFA, Platini ataca in CIVIL: Reactii de ultima ora dupa ce Blatter si Platini au fost suspendati 8 ani din fotbal

UEFA s-a declarat "extrem de dezamagita" de suspendarea de opt ani dictata impotriva presedintelui sau, Michel Platini, si "sustine" dreptul acestuia "la o procedura echitabila".

UEFA noteaza ca aceasta decizie este "susceptibila de apel" si insista asupra dreptului lui Platini de "a avea ocazia de a se disculpa" in afacerea faimoasei plati de 1,8 milioane de euro, primita in 2011 din partea presedintelui FIFA, Joseph Blatter, si el suspendat luni pentru opt ani din orice functie legata de fotbal.

UEFA il considera in continuare pe Platini ca presedintele sau, cum arata organigrama de pe site-ul sau, desi francezul era suspendat de pe 8 octombrie in asteptarea judecatii pe fond, care a venit luni.

Pentru manifestarile oficiale, instanta este reprezentata de spaniolul Angel Maria Villar Llona, vicepresedinte al UEFA, asa cum s-a intamplat pe 12 decembrie, cand a luat cuvantul in fata adunarii generale a federatiei franceze de fotbal.

Michel Platini a denuntat "o adevarata mascarada", "regizata" pentru a-l "calomnia" de catre instante carora le contesta "orice legitimitate si credibilitate", potrivit unui comunicat transmis AFP.

"Paralel cu sesizarea Tribunalului de arbitraj al Sportului (TAS), sunt hotarat sa ma adresez, la momentul oportun, justitiei civile pentru a obtine repararea integrala a prejudiciului pe care-l sufar de prea multe saptamani din cauza acestei proceduri. Voi merge pana la capat cu acest demers", a adaugat francezul, triplu castigator al Balonului de Aur.

"Aceasta decizie nu ma surprinde", a scris Platini in comunicatul sau, inainte de a adauga: "sunt convins ca soarta mea era deja pecetluita inaintea audierii de pe 18 decembrie (in fata justitiei FIFA, cand avocatul sau a fost audiat timp de 9 ore - n. r.)". Potrivit lui, acest verdict exprima "o vointa de a ma elimina din lumea fotbalului".

"Pe teren, ca si in timpul exercitarii mandatelor mele, comportamentul meu a fost intotdeauna ireprosabil si din partea mea am constiinta impacata", a conchis fostul conducator de joc al nationalei Frantei.

Elvetianul Joseph Blatter va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) la decizia dictata luni de tribunalul intern al Federatiei Internationale de Fotbal, care l-a suspendat pe o perioada de 8 ani din orice activitate legata de fotbal, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Klaus Stoelker, citat de AFP.

"Eu pot sa confirm. Vom depune apel la Comisia de recurs a FIFA, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)", a declarat, la randul sau, Blatter, in cadrul unei conferinte de presa.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Spania, Grecia, Bulgaria și Italia anunţă că elimină interdicţiile pentru turiştii de la noi
BRAT
Modifică setările cookies