VIDEO Beat that, Zlatan! Cine este fotbalistul-surpriză care i-a ”furat” lui Zlatan Ibrahimovic recordul de vârstă la echipa națională

Zlatan Ibrahimovic Dino Zoff Gibraltar Lee Casciaro nationala Suediei Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Aprilie 2023, 13:14
Data actualizarii: Sambata 29 Aprilie 2023, 13:14

Lee Casciaro joacă de un sfert de secol la aceeași echipă de club, alături de care a câștigat nu mai puțin de 57 de trofee.

Până la ultimele meciuri disputate în actualele preliminarii Euro 2024, legendarul Dino Zoff deținea, de patru decenii, recordul continental de vârstă pentru un fotbalist cu minute la echipa națională în calificări sau la turneul final: avea 41 de ani și 90 de zile la data disputării partidei Italia - Suedia 0-2 din mai 1983.

Pe 24 martie, în Suedia - Belgia 0-3, Zlatan Ibrahimovic a doborât acest record, evoluând, la 41 de ani și 172 de zile, din minutul 73 al întâlnirii.

Lee Casciaro, legenda Gibraltarului

Pe 27 martie, atacantul Lee Casciaro a jucat în Olanda - Gibraltar 3-0 și, la cei 41 de ani și 179 de zile, și-a consolidat poziția de lider al ineditului top, după ce evoluase și pe 24 martie în 0-3 cu Grecia, de fiecare dată titular.

Polițist de profesie, Casciaro joacă și el pe postul de atacant, ca Ibrahimovic. De un sfert de secol este legitimat la aceeași echipă de club, Lincoln Red Imps, alături de care a câștigat un număr record de 57 de trofee!

Info: Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!