Premier League Pele Anglia

Decizia anunțată de Premier League după decesul lui Pele

Legendarul fotbalist brazilian Pele a decedat joi seară, la vârsta de 82 de ani, la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după luni bune de luptă cu cancerul de colon.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 19:23
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 19:21

Pele va fi omagiat înaintea meciurilor din cea de-a 18-a etapă a campionatului englez de fotbal, care începe, vineri, cu Liverpool-Leicester şi West Ham-Brentford, a anunţat Premier League, a doua zi după decesul „Regelui” brazilian, transmite News.ro.

Decizia anunțată de Premier League după decesul lui Pele

Jucătorii şi arbitrii vor purta banderole negre şi timp de un minut se va aplauda înainte de lovitura de start, în timp ce o fotografie a lui Pelé va fi afişată pe ecranele stadioanelor.

Este vorba de o fotografie alb-negru făcută la clubul Santos, în care zâmbeşte şi poartă un lănţişor cu cruciuliţă, a declarat pentru AFP biroul de presă al Premier League. Această fotografie a fost făcută înainte de semifinala turneului de la Paris disputată împotriva Racing Club de France, la Parc des Princes, pe 13 iunie 1961.

Fostul fotbalist brazilian, legendă a fotbalului şi singurul câştigător a trei Cupe Mondiale, a murit joi, la vârsta de 82 de ani.

Dispariţia sa a stârnit un val de emoţii şi omagii în întreaga lume, iar Brazilia a început un doliu naţional de trei zile.

Cauza oficială a morții lui Pele

Spitalul la care a fost internat Pele a transmis că fostul mare fotbalist a decedat din cauza ”avansării cancerului de colon”, cu care Pele s-a luptat în ultimii ani.

”Confirmăm, cu regret, decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, care a murit după ce mai multe organe i-au cedat, din cauza avansării cancerului de colon și a celorlalte afecțiuni medicale de care suferea.

Suntem alături de familia îndurerată și de toți cei care suferă din cauza pierderii Regelui Fotbalului”, a transmis spitalul la care a fost internat Pele în ultima lună, potrivit Corriere dello Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!