David Beckham Lita Dumitru Superliga Fotbal intern

Fostul internațional român care consideră că l-a depășit pe David Beckham: „Eram puțin mai bun decât el!”

Liță Dumitru a bifat 50 de meciuri pentru naționala României, pentru care a înscris 12 goluri.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 19:00
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 18:58

Fostul închizător, care va împlini 73 de ani pe 2 ianuarie, a vorbit despre calitățile pe care le avea în perioada în care evolua pe suprafața terenului, evidențiind că îl depășea chiar și pe David Beckham.

Fostul internațional român care consideră că l-a depășit pe David Beckham: „Eram puțin mai bun decât el!”

Beckham a evoluat de-a lungul carierei sale pentru echipe precum Manchester United, Real Madrid, AC Milan și Paris Saint-Germain, înscriind 127 de goluri în toate competițiile la toate echipele la care a jucat.

„Am avut niște calități, le-am perfecționat prin muncă și antrenamente, dar astea nu se păstrează dacă nu le folosești și nu le dezvolți. Dacă eram în Occident, dădeam mult mai multe fotbalului decât am reușit în România.

Plecând în străinătate, am simțit că trebuie să ai cei șapte ani de acasă. Toate se învață atunci când ieși afară, la noi, mai puțin. Pe timpul ăla aveam echipe bune, dar ușor, ușor, aceste lucruri s-au pierdut. De aceea, jucătorii se pierd când pleacă afară.

Cred că eram puțin mai bun decât Beckham. Am știut să câștig și mingea, deposedam de 20-30 de ori pe repriză. Căutam mingea. Aveam 150-160 de atingeri pe meci. Aveam un moral senzațional.

Era un fotbalist, Haller, care ținea mingea întotdeauna în fața picioarelor și dădea mingea unde voia el. L-am copiat și mi-a prins bine”, a precizat Liță Dumitru, potrivit Digi Sport.

Echipele la care a evoluat fostul jucător

Liță Dumitru și-a început cariera fotbalistică la Rapid București în vara anului 1967, iar cinci ani mai târziu a fost transferat de Steaua București. 

Fostul jucător a mai evoluat pentru Poli Timișoara, Universitatea Craiova, CFR Timișoara, iar în 1986 a revenit la Rapid București, pentru ultimii săi doi ani de carieră.

A fost tehnician cu licență UEFA PRO la Poli Timișoara, Rapid București, FC National, Jiul Petroșani, iar în perioada 2003-2005 a antrenat juniorii de la echipa din Giulești.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!