nationala Spaniei Alexia Putellas Jenni Hermoso Jorge Vilda Luis Rubiales Spania

GALERIE FOTO Scandal imens la campioana mondială: au refuzat convocarea la echipa națională!

Problemele de la federația și reprezentativa feminină din Spania nu par să se termine.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Septembrie 2023, 11:24
Data actualizarii: Marti 19 Septembrie 2023, 11:45

Majoritatea componentelor naţionalei feminine de fotbal a Spaniei, noua campioană mondială, aflate în grevă după "scandalul Rubiales", au reafirmat luni, la câteva ore după anunţarea primei liste a noii selecţionere Montse Tonte, "dorinţa de a nu fi convocate", considerând că Federaţia "nu este în măsură să ceară prezenţa lor", informează AFP, citată de Agerpres.

Comunicatul campioanelor mondiale

"Ceea ce a fost exprimat în comunicatul nostru de vinerea trecută arată clar şi fără nicio altă interpretare posibilă dorinţa noastră fermă de a nu fi convocate din motive justificate. 

Aceste declaraţii rămân în deplină vigoare", se poate citi în comunicatul publicat luni seara pe reţeaua X (fostă Twitter) de Alexia Putellas, dublă câştigătoare a Balonului de Aur.

15 din cele 23 de campioane au anunțat că nu vin la națională

Vineri, 15 dintre cei 23 de campioane mondiale spaniole au anunţat că nu vor să revină în selecţionată, cerând o revizuire totală a instanţelor fotbalului spaniol, după ce preşedintele Federaţiei, Luis Rubiales, a sărutat-o forţat pe Jenni Hermoso, purtătoarea tricoului cu numărul 10, după finala câştigată în faţa Angliei (1-0) la Cupa Mondială 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Dar ele au fost convocate luni pentru primele meciuri din Liga Naţiunilor de noua selecţioneră Montse Tome, care însă a lăsat-o deoparte pe Jenni Hermoso pentru a o "proteja".

Un anunţ care, potrivit presei spaniole, le-a surprins pe jucătoare, care au considerat că au fost destul de clare.

Președintele Luis Rubiales a demisionat, selecționerul Jorge Vilda a fost concediat

În ciuda demisiei lui Luis Rubiales şi a concedierii fostului selecţioner Jorge Vilda, ale cărui metode le-au criticat, jucătoarele încă nu au fost convinse de liderii lor. 

Aceştia din urmă şi-au reiterat luni intenţia de a face "modificări structurale", îndemnându-le pe cele 39 de internaţionale care refuză să revină în selecţionată să "participare la această schimbare".

În comunicatul de presă publicat luni seară, trimis în numele "jucătoarelor primei echipe feminine a Spaniei", fără alte detalii despre semnatare, spaniolele asigură că vor "studia eventualele consecinţe legale" la care sunt expuse, "pentru a lua cea mai bună decizie pentru viitorul şi sănătatea lor".

"Credem că este relevant să lămurim că această convocare nu a fost făcută la timp şi în mod corespunzător. Şi înţelegem deci că RFEF (n.r. - federaţia spaniolă) nu este în măsură să ne solicite prezenţa", au insistat jucătoarele, făcând referire la un articol al FIFA care prevede că federaţia trebuie să dea un preaviz de cel puţin 15 zile.

Titlul mondial al Spaniei, umbrit de ”scandalul Rubiales”

Conform presei spaniole, refuzul de a se alătura selecţionatei ar putea duce până la pierderea licenţelor lor pentru mai mulţi ani.

Luna trecută, Spania a cucerit primul titlu mondial din istoria sa la fotbal feminin, însă acest mare succes a fost umbrit de "scandalul Rubiales".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!