Fotbal extern

A fost condamnat pentru sex cu minore și corupție, s-a lăsat de fotbal și acum vrea să devină președinte!

A creat una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 15:09
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 15:16

Controversatul Silvio Berlusconi (85 de ani), fostul patron al lui AC Milan din 1986 până în 2017, când a vândut clubul, și-a anunțat intenția de a deveni președintele Italiei, alegerile urmând să aibă loc la începutul anului viitor.

”Misiune imposibilă? Berlusconi și-a lansat candidatura pentru președinția Italiei”, scrie astăzi Reuters, care amintește de nenumăratele probleme cu justiția ale politicianului, condamnat pentru sex cu minore și fapte de corupție.

Berlusconi a fost deja prim-ministru

”El își urmărește promisiunea pe care a făcut-o mamei sale, aceea de a deveni președinte”, mai precizează Reuters. 

Berlusconi, un veritabil mogul media care a ocupat de trei ori funcția de prim-ministru, a cumpărat clubul AC Milan în 1986, i-a transferat pe olandezii Van Basten, Gullit și Rijkaard, și a construit una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului, unde mai jucau Baresi, Maldini sau Costacurta, printre multe alte vedete.

Cu el patron, AC Milan a câștigat de cinci ori Liga Campionilor

”Diavolul milanez” al lui Berlusconi a câștigat Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor în 1989 (4-0 cu Steaua în finală), 1990 (1-0 cu Benfica), 1994 (4-0 cu Barcelona), 2003 (3-2 după loviturile de departajare cu Juventus) și 2007 (2-1 cu Liverpool). 

În 2017 Berlusconi a vândut clubul AC Milan unui chinez, Li Yonghong, dar problemele acestuia au făcut ca gruparea de pe ”San Siro” să fie achiziționată după doar un an de o societate americană, Elliott Management Corporation.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies