Fotbal extern

3 ZEI pentru Balonul de Aur! Boloni: "Nu pot sa fiu obiectiv, Ronaldo e peste toti!" AZI aflam cine este cel mai bun jucator al PLANETEI!

"Cand am spus in 2004 ca Ronaldo il va depasi pe Eusebio, m-a sunat avocatul meu sa ma intrebe cum am putut sa fac o asemenea gafa", isi aminteste Boloni.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2012, 22:42
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2012, 23:48

Ladislau Boloni a declarat, cu o zi inainte de decernarea Balonului de Aur, ca ii adora pe toti cei trei nominalizati pentru acest trofeu, Lionel Messi, Xavi si Cristiano Ronaldo, dar nu poate fi obiectiv si va tine mereu mai mult cu portughezul pe care l-a lansat la Sporting Lisabona.

"Este foarte dificil sa facem diferenta intre Messi, Cristiano Ronaldo si Xavi. Ii ador pe toti trei. Messi este si el un jucator fenomenal si Xavi are o mare influenta asupra randamentului echipei sale. Nu pot sa fiu obiectiv, pentru ca intotdeauna voi tine putin mai mult la Ronaldo", a spus Boloni pentru publicatia France Football.

Antrenorul echipei PAOK Salonic a precizat ca FC Barcelona este "adaptata pentru Messi" si ca Ronaldo, in ciuda "aparitiilor sale putin arogante sau provocatoare, ramane un om simplu".

El l-a laudat pe portughez, spunand ca este un atacant pursange, si a aminitit de perioada in care l-a lansat la Sporting, cand Ronaldo avea 17 ani, in 2002.

"Cand l-am avut ca jucator la Sporting, era plin de entuziasm, voia sa isi arate toate calitatile foarte rapid. Primul lucru care m-a surprins la el a fost maturitatea. Pe teren nu avea nici retineri si nici teama. Tehnic, talentul sau sare imediat in ochi. Mingea nu reprezinta pentru el nicio dificultate. Si are calitati fizice exceptionale. Are totul: rezistenta, viteza, detenta, eforturi repetate, explozie, suplete... Este un atacant pursange. Poarta il atrage si are toate calitatile pentru a inscrie: este activ, rapid, suteaza puternic si are o viteza de executie si o atingere a mingii iesite din comun", a explicat Boloni.

Ladislau Boloni a mentionat ca lui Ronaldo ii mai lipseste din palmares un trofeu cu Portugalia, la fel si lui Messi cu prima reprerzentativa a Argentinei. "Pe de-o parte, se va vorbi mereu de Maradona, iar pe de alta de Eusebio. Cristiano Ronaldo a luat argintul la Euro-2004, dar era mai degraba echipa lui Figo. Intr-un ziar portughez declarasem ca Cristiano il va depasi pe Eusebio, un zeu in viata in Portugalia. Avocatul meu m-a sunat imediat ca sa ma intrebe cum de am putut face o astfel de greseala. Portugalia il adora pe Eusebio si Cristiano e doar un copil. Insa el trebuie sa obtina un trofeu cu echipa nationala pentru a fi acceptat definitiv de portughezi", a afirmat tehnicianul.

Balonul de Aur va fi decernat, luni seara, intr-o gala la Zurich.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: Getty

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies