Furtună la o echipă din Formula 1 după prima cursă din 2024! Pleacă două nume importante

Formula 1 2024 Alpine F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2024, 16:13
Data actualizarii: Duminica 03 Martie 2024, 16:18

Sezonul 2024 din Formula 1 a debutat cu Marele Premiu din Bahrain. O echipă cu pretenții a dezamăgit total în prima cursă a anului, iar acum apar primele consecințe.

Echipa Alpine F1 are ca obiectiv să termine în prima jumătate a clasamentului, dar piloții s-au chinuit teribil în Bahrain. Presa din străinătate scrie că încep să cadă primele capete după debutul modest de sezon.

Furtună la Alpine F1 după prima cursă din 2024

Piloții Esteban Ocon (27 de ani) și Pierre Gasly (28 de ani) au terminat pe locurile 17 și 18, spre dezamăgirea conducerii. Alpine a avut rezultate slabe și în teste, iar toată lumea consideră că monopostul francezilor este mult sub așteptări.

Racingnews365 scrie că avem și primele plecări de la Alpine. Potrivit sursei citate, directorul tehnic Matt Harman, dar și șeful departamentului de aerodinamică, Dirk de Beer, și-au depus demisiile.

Aceștia ar fi demisionat înaintea cursei din Bahrain, iar acum s-ar afla în preaviz. Cei doi vor rămâne liberi în aprilie.

Direct responsabili pentru performanța slabă a monopostului Alpine A524, aceștia ar fi intrat în conflict cu șefii echipei.

Cine sunt Matt Harman și Dirk de Beer

Matt Harman lucrează de cinci ani și jumătate pentru Alpine F1. El a ajuns în septembrie 2018 aici, după ce a lucrat aproap doi ani pentru Mercedes AMG. Acolo a activat în departamentul responsabil cu dezvoltarea motorului.

De partea cealaltă, Dirk de Beer e un veteran în "Marele Circ". Acesta are o experiență de peste 20 de ani în Formula 1. Specializat în aerodinamică, Dirk de Beer a lucrat de-a lungul timpuluo pentru Sauber, Renault, Ferrari și Williams. La Alpine a ajuns în 2019.

Echipa Alpine stă pe un butoi cu pulbere încă din sezonul precedent. Atunci au existat tensiuni cu fostul șef al echipei, Otmar Szafnauer, care a fost demis în cursul sezonului. 

Otmar Szafnauer a lansat săgeți către Alpine după cursa dezamăgitoare din Bahrain: "Cronometrul nu minte, Alpine nu arată ca o echipă competitivă în acest moment. Asta se întâmplă când șefii iau decizii greșite. Nu înțeleg cum e posibil ca la un asemenea nivel să vedem atâtea erori și oameni concediați peste noapte. În Formula 1, fiecare eroare se va reflecta pe circuit", a spus Szafnauer.

În 2023, echipa franceză Alpine s-a clasat pe locul 6 în clasamentul constructorilor. A doua etapă a sezonului 2024 se va consuma în Arabia Saudită, în perioada 7-9 martie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!