VIDEO Bottas i-a furat pole-ul lui Verstappen în Brazilia! Hamilton, revenire spectaculoasă după penalizare 

Formula 1 Lewis Hamilton Max Verstappen F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 Noiembrie 2021, 21:32
Data actualizarii: Sambata 13 Noiembrie 2021, 23:24

Circuitul de la Sao Paulo poate fi determinant pentru câștigătorul Campionatului Mondial din 2021.

În cursa Sprind de la Sao Paulo, Max Verstappen a plecat pe prima poziție, însă Valteri Bottas a reușit să îi sufle pole-ul și va pleca primul pe celebrul circutil din Brazilia. Acesta nu a fost singurul succes pentru Mercedes în America de Sud.

Lewis Hamilton a plecat în cursa Sprint de la poziția 20, din cauza faptului că aripa spate a monopostului nu a respectat reglementările FIA, însă britanicul a recuperat extraordinar 15 poziții și a reușit să încheie pe locul 5. Însă, acesta va pleca în cursa finală de pe locul 10, din cauza penalizării.

Penalizările lui Hamilton și Verstappen din calificări

Cu un timp de 1:07.934 în Q3, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în calificările de vineri de la Sao Paulo, devansându-l pe Max Verstappen cu 4 sutimi, 1:08.372. Astfel, britanicul ar fi trebuit să plece de pe primul loc în cursa Sprind din această seară, doar că a fost descalificat și va porni de pe ultima poziție. 

Monopostul lui Hamilton a încălcat regulamentul cu privire la sistemul DRS. Delagul tehnic al Federației Internaționale de Automobilism (FIA) a observat cum configurația aripei-spate nu îndeplinea prevederile oficiale. 

„Pozițiile reglabile ale elementului aripii-spate au fost verificate la mașina numărul 44. Cerința privind distanța minimă a fost îndeplinită, dar cea pentru maximul de 85 de milimetri atunci când sistemul DRS este deschis, nu”, a transmis delegatul FIA. 

Max Verstappen a primit și el o amendă de 50.000 de euro pentru că imediat după ce s-au terminat calificările, olandezul s-a dat jos din mașină și a început să atingă aripa-spate de la monopostul său, cât și cea de la Mercedesul lui Lewis Hamilton. Iar în aceste condiții, mașinile nu pot fi atinse de nimeni fără permisiunea FIA. Însă, amenda de 50.000 de euro nu îi va afecta locul în cursa Sprint, care va decide de pe ce poziții vor pleca piloții pe circuitul de la Sao Paulo. 

Cu 4 curse până la final, Lewis Hamilton și Max Verstappen se luptă pentru titlul mondial. Pilotul celor de la Red Bull Racing este lider, cu 312,5 puncte, în timp ce Hamilton are cu 19 puncte mai puțin, 293.5 puncte. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!