Prestația lui Istvan Kovacs în finala Europa League a împărțit internetul în două: "Un mediocru!" / "A făcut un meci mare"

Istvan Kovacs Atalanta Bayer Leverkusen Europa League Europa League Istvan Kovacs / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 00:29
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 00:31

Arbitrul român Istvan Kovacs a condus de la centrul finala Europa League, în care s-au întâlnit Atalanta și Bayer Leverkusen, scor 3-0.

La finalul meciului, reacția internauților pe rețelele de socializare a fost împărțită. Unii l-au lăudat pe centralul român, în timp ce alții l-au criticat în termeni duri.

"Arbitrul Istvan Kovacs și echipa sa au făcut un meci mare. Mi-a plăcut mult", a scris un fan pe X.

Un altul a privit cu ochi diferiți prestația "centralului" român: "A fost atât de mediocru! A fost incapabil să arbitreze o finală de Europa League. A avut noroc că Atalanta a distrus-o pe Leverkusen, că dacă ar fi fost un meci strâns, ar fi fost distrus."

Un alt suporter a criticat lipsa de reacție a arbitrilor din camera VAR: "O finală foarte liniștită pentru Kovacs. Cel mai bun aliat al său a fost Ademola Lookman, care a marcat trei goluri. Pe finalul reprizei nu le-a acordat un penalty clar nemților. Pol van Boekel de la VAR a tăcut."

"Istvan Kovacs, o rușine de arbitru, nu știu cum i s-a permis să arbitreze o finală de Europa League", a reacționat virulent un alt fan.

Brigadă românescă în finala Europa League

Kovacs a fost ajutat la cele două tușe de românii Vasile Florin Marinescu și Mihai Ovidiu Artene, în timp ce în camera var s-a aflat olandezul Pol van Boekel.

Arbitru FIFA din 2010, Istvan Kovacs a bifat în acest sezon șase apariții la ”centru” în UEFA Champions League și o prezență în Europa League, în ”16”-imile Villarreal - Marseille 3-1, încheiat cu opt cartonașe galbene.

Tot în actuala stagiune, arbitrul a fost ”central” într-un meci din preliminariile EURO 2024, în două din tururile preliminare UEFA Champions League, în 14 din Superliga, în două din Saudi Pro League și într-unul singur în Cupa României.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!