Atalanta a câștigat Europa League, iar Italia poate trimite șase echipe în Champions League. Ce condiție mai trebuie îndeplinită

Atalanta Bayer Leverkusen Europa League Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 23:58
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 00:34

Atalanta a câștigat trofeul Europa League în direct la PRO ARENA, după ce a trecut de Bayer Leverkusen, scor 3-0, iar acest succes poate determina numărul de echipe italiene din Champions League.

Cinci echipe sunt deja sigure de participarea în UCL, dar cluburile din Serie A ar putea dispune de încă un loc dacă va mai fi îndeplinită o condiție.

Serie A are deja o echipă în plus (față de sezonul precedent) care va participa la ediția 2024-2025 a Champions League. Datorită "European Performance Spot" (Eps), care recompensează federația cu cel mai bun coeficient obținut în această stagiune, Italia va avea cinci echipe în UCL în noua ediție, nu patru.

Atalanta poate trimite șase echipe din Italia în UCL

Există însă șansa ca șase echipe italiene să se califice în Champions League. Acest lucru mai depinde acum doar de locul pe care câștigătoarea Europa League îl va ocupa în Serie A la finalul sezonului.

Dacă Atalanta termină pe locul cinci în Serie A, va beneficia de Eps și va deveni a șasea echipă italiană din Champions League.

*Dacă Atalanta termină în primele patru echipe din Serie A, se va califica direct prin campionat și nu prin Eps, reducând numărul de echipe italiene la cinci.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!