Regina Elisabeta a II-a Arsenal Europa League zurich Europa League

FOTO ȘI VIDEO Huiduieli la momentul de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a! Fanii au rămas șocați: "Dezgustător"

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață, joi seară, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie în Regatul Unit.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 19:10
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 19:11

La scurt timp după vestea care a făcut înconjurul lumii, UEFA a anunțat imediat un set de măsuri pentru meciurile în care sunt implicate formații din Marea Britanie.

Zurich - Arsenal | Huiduieli la momentul de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Astfel, s-a renunțat la pozele făcute înainte de meci, acțiunile cu presa, imnurile Conference League sau Europa League, dar și la reclamele care în mod normal rulau pe panurile publicitare de pe stadioane.

Mai mult, jucătorii au purtat banderole negre, iar cluburile au ținut un moment de reculegere înaintea meciurilor din competițiile europene. Partida Zurich - Arsenal 1-2, contând pentru grupa A din Europa League, a început la ora 19:45 (ora României), înainte de apariția anunțului tragic din Marea Britanie, astfel că momentul de reculegere a fost ținut înaintea începerii reprizei secunde.

Jucătorii celor două echipe s-au aliniat la centrul terenului, pe tabela de marcaj a apărut o fotografie alb-negru cu Regina Elisabeta a II-a, iar crainicul arenei a anunțat că vor urma 60 de secunde de tăcere.

Totuși, minutul de reculegere nu a fost respectat. După aproximativ 40 de secunde, fanii elvețienilor de la FC Zurich au început să huiduie și să fluiere, fapt care a făcut ca momentul de reculegere să se încheie prematur, transmite publicația britanică Metro. Jucătorii celor două formații au mers la locurile lor, iar apoi a luat startul repriza secundă.

Sursa citată scrie că "suporterii care au urmărit meciul au rămas șocați de această reacție", iar britanici au preluat și câteva mesaje apărute pe rețelele sociale referitoare la acest subiect.

"E scandalos că fanii lui FC Zurich au huiduit momentul de reculegere în memoria Reginei", a scris un fan. "Fanii lui Zurich au început să huiduie spre finalul celor 60 de secunde de tăcere pentru Regină... e dezgustător!", a fost o altă reacție.

La pauză, Zurich și Arsenal erau la egalitate, 1-1. În partea secundă, londonezii au obținut victoria grație golului marcat de Nketiah, în minutul 62.

În celălalt meci din grupa A, PSV Eindhoven și Bodo/Glimt au remizat, scor 1-1.

Modifică setările cookies