Steaua Aalborg Europa League rio ave Europa League

DE LA 6-0 LA SANSE ZERO. Cum si-a compromis Steaua viitorul in Europa intr-o grupa pe care spera s-o castige

Cand Steaua afla in luna august cu cine a picat in Grupa J din Europa League, calculul general era simplu. Steaua si Dinamo Kiev se luptau pentru suprematie intr-o grupa in care Aalborg si Rio Ave pareau prea instabile sa devina competitoare puternice.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Noiembrie 2014, 17:22
Data actualizarii: Vineri 28 Noiembrie 2014, 17:27

Rio Ave si Aalborg si-au confirmat statutul de echipe instabile, insa Steaua nu a fost capabila sa isi maximizeze potentialul intr-o grupa care ii permitea o calificare facila. Chiar si "sperietoarea" Dinamo Kiev a dovedit ca poate avea probleme, prin infrangerea cu 3-0 de la Aalborg.

Cum este posibil totul ca de la 6-0 Steaua sa anunta la "sanse zero" in Grupa de Europa League din acest sezon?

Steaua da cel mai bun atac din grupa, 11 goluri. Are cei mai buni marcatori: Keseru si Rusescu. Cel mai bun pasator, Sanmartean. In toata aceasta constelatie de "cel mai, cei mai", Steaua a reusit cel mai surprinzator rezultat din grupa. Infrangerea din Danemarca sfideaza statistica si chiar si credinta populara despre o echipa considerata "norocoasa prin natura sa".

Steaua nu e capabila sa bata in deplasarile Europene.

E o concluzie clara. Stelistii au clacat in Bulgaria, in cel mai important moment al lor din Europa, cu Ludogorets, iar in Grupa din Europa League a reusit sa smulga un singur punct, in ultimele secunde, in fata unei echipe pentru care acel rezultat a fost singura urma ca a jucat in acest sezon European. Rio Ave, speranta Stelei la calificare in primavara, nu are nicio victorie, are 10 goluri primite, 3 marcate si trebuie sa o invinga pe Aalborg, pentru ca Steaua sa se califice.

Pentru cei care cred acum ca tot calculul calificarii s-a stricat in Danemarca, realitatea e alta. Pentru Steaua, egalul din Portugalia a fost cea mai mare problema. Doua puncte pierdute cu care altfel ar fi fost la egal cu Aalborg in acest moment. Ultimul meci, cu Dinamo Kiev, ar fi fost o lupta directa, fara calcule, fara urechi ciulite spre statia de amplificare, asteptand sa anunte un rezultat favorabil din "partea cealalta", fara emotii duble.

Daca in campionat Steaua a stiut sa gestioneze atat meciurile grele, dar si pe cele in care capcana era tocmai faptul ca a fost prezentata ca o favorita certa, in Europa lucrurile nu au stat deloc asa. La Kiev, in fata unui adversar puternic, Steaua a aratat slabita. Cu un Nicusor Stanciu introdus si scos pe parcursul unui meci la finalul caruia Galca il anunta ferm ca "aici e Steaua" si cu un lot sufocat de o echipa cu spiritul rupt de conflictele interne, Steaua nu a reusit sa prezinte o fata de primavara Europeana. Din pacate, returul de pe National Arena se joaca pe doua stadioane. Iar Steaua poate influenta acum numai un singur rezultat. Valizele n-au viza in acest caz.

Steaua si stelistii spera la o noua minune acum. Calificarile dramatice sunt o specializare pentru ei. Singura intrebare este daca si Rio Ave poate oferi o portie de miracol.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies