EXCLUSIV | Doctorul Pompiliu Popescu explica pas cu pas momentele cumplite prin care a trecut Christian Eriksen

Fostul doctor al nationalei Romaniei a vorbit despre posibilele cauze care ar fi putut duce la stopul cardiac suferit de Eriksen in timpul meciului dintre Danemarca si Finlanda.

Doctorul Popescu este de parere ca ar fi vorba despre "o patologie virtuala, oculta, care nu a putut fi identificat prin investigatiile obligatorii cerute de protocoalele FIFA si UEFA."

"A fost o interventie medicala salutara, care a facut sa-l tina in viata pe jucatorul Eriksen. In interiorul celor trei minute. Minute de aur atunci cand incerci sa salvezi un pacient. 

Este foarte important pentru viitorul sa se afle cauza car a determinat acest stop cardiac.

S-a intervenit in primele trei minute. Medicul danez a fost cel care a initiat aceasta interventie, aceasta reanimare, apoi au intrat urgentistii: "Echipa medicala de linie"  se numeste, care intervine in astfel de situatii.

Medicul de echipa a fost cel care a intervenit primul. 

Unele lipotimii, pierderea cunostintei, lesinurile care se produc ca urmare a unui traumatism si care pot duce la un stop cardiac si acest stop cardiac din senin, adica fata traumatism, cum a fost fost cazul de astazi.

E vorba in plan individual de o patologie virtuala, oculta, care nu a putut fi identificat prin investigatiile obligatorii cerute de protocoalele FIFA si UEFA. 

Cu certitudine, el a fost supus, la cel mai inalt nivel, la aceste investigatii. Stim precis ce pasi trebuiesc urmati, tocmai ca sa preintampinam astfel de situatii care duc la moarte subita, care e spaima cea mai mare a doctorilor de la cluburi", a spus Pompilui Popescu la PRO TV.

Campionatul European de Fotbal se vede în direct la PRO TV și pe VOYO (pe bază de abonament). Meciul va fi liveTEXT si pe www.sport.ro.

Citeste si:EURO 2020Euro
VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi la Festivalul ”Săptămâna Haferland” din Brașov GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies