Un jurnalist a rămas fără acreditare la EURO 2024 după un gest incredibil

EURO 2024 Albania Serbia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 08:43
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 08:44

Un jurnalist a rămas fără acreditarea de la EURO 2024 după ce ce i-a enervat la culme pe suporteri.

Totul s-a întâmplat la meciul dintre Serbia și Anglia, câștigat de britanici cu 1-0, când un jurnalist kosovar, pe numele său Arlind Sadiku, a făcut un gest naționalist care i-a enervat la culme pe fanii sârbi.

Ziaristul a imitat semnul vulturului cu două capete, simbolul de pe steagul albanez, motiv pentru care UEFA a decis să-i retragă acreditarea, scriu francezii de la L'Equipe.

UEFA i-a retras acreditarea unui jurnalist kosovar

Gestul acestuia a alimentat tensiunile dintre naționaliștii sârbi și etnici albanezi, care reprezintă o majoritate în statul Kosovo.

„UEFA poate confirma că unui jurnalist i s-a retrasă acreditarea din cauza unei abateri în timpul meciului UEFA EURO 2024 dintre Serbia și Anglia din 16 iunie 2024”, a transmis forul european.

Campionatul European din Germania 2024 are loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Albania păstrează șanse de calificare în optimile EURO 2024

După ce a pierdut cu 2-1 primul meci din cadrul turneului final, împotriva Italiei, albanezii au remizat dramatic în meciul cu Croația și au un singur punct după primele două etape.

În ultima etapă, Albania va întâlni Spania, marea favorită a grupei, iar în cazul unui rezultat pozitiv poate spera la calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!