VIDEO EXCLUSIV Tablou de căpitan! Mundo Deportivo i-a făcut un portret special lui Nicolae Stanciu, după victoria cu Ucraina 

Nicolae Stanciu EURO 2024 Romania Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 00:07
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 01:27

România a debutat cu o victorie superbă la EURO 2024, scor 3-0 cu Ucraina, în primul meci din grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

România a dat dovadă de determinare şi pragmatism, deşi a avut o posesie inferioară (34%-66%), fiind superioară la şuturile pe poartă (5-2). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Nicolae Stanciu, elogiat în presa din Spania

După victoria spectaculoasă a tricolorilor, presa internațională a vorbit la superlativ despre naționala României, unul dintre remarcații naționalei fiind Nicolae Stanciu.

"Nicolae Stanciu, marele căpitan care a ghidat România spre un triumf istoric

Mijlocașul a fost ales MVP-ul partidei, după ce a marcat primul gol cu Ucraina, unul stelar, la meciul care a reprezentat revenirea României la un turneu final european după opt ani.

A fost o după-amiază de glorie pentru Stanciu și România. Căpitanul tricolorilor a jucat 87 de minute și a avut o acuratețe a paselor de 79% și a alergat 10,7 km. 

La 31 de ani a scris istorie alături de colegii săi. România nu mai câștigase un meci la Campionatul European de 24 de ani, din 2000. De altfel, este a doua victorie a României la un turneu final european, alături de cea din 2000, 3-2 cu Anglia", au scris jurnaliștii de la Mundo Deportivo

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!