Slovacul din Superligă a prefațat România – Slovacia și a dat verdictul despre ”blatul perfect”

Romania EURO 2024 Pavol Safranko Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 09:42
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 09:42

România va întâlni Slovacia în ultimul meci din faza grupelor de la EURO 2024, partidă pe care presa din străinătate au denumit-o ”blatul perfect”, întrucât ambele echipe se vor califica în optimi în cazul unui rezultat de egalitate.

Jurnaliștii străini au sugerat că se pot face anumite aranjamente la meciul România – Slovacia. În grupa E, toate echipele au câte trei puncte. România este lider, în timp ce Slovacia este pe locul trei.

Pavol Safranko: ”Nu cred deloc că va fi un meci amical!”

Pavol Safranko, care până în această vară a fost jucătorul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit despre ipoteza unui blat la România – Slovacia.

Atacantul slovac nu cred că este posibil un astfel de aranjament și a dezvăluit că a fost contactat de către presa din țara sa pentru a oferi informații despre jucătorii români.

Eu nu cred deloc că va fi un meci amical. Slovacia va juca la victorie, e vorba de prestigiul de a fi prezent la un Euro. Ştiu, e riscant să joci la victorie, de exemplu poţi fi prins pe contraatac şi să pierzi. Dar ăsta e fotbalul. În plus de asta, poate că un succes te ajută să întâlneşti, în optimi, un adversar mai facil din celelalte grupe.

Pentru mine, e o situaţie inedită. Sunt slovac, ţin cu Slovacia la meciul cu România, dar în acelaşi timp, cunosc mulţi jucători din naţionala voastră: Burcă, Bancu, Man, Stanciu. Sunt fotbalişti buni, pe care i-am avut şi adversari în carieră.

M-au sunat jurnalişti slovaci să mă întrebe de fotbaliştii României şi le-am transmis că aveți jucători buni, periculoşi. Sincer, în Slovacia, înainte de EURO, nu se ştiau prea multe despre România, dar victoria voastră cu Ucraina i-a suprins pe mulţi şi a arătat că aveți valori în echipă.

Fotbalul se trăieşte mai intens în România, sunteți mai înflăcăraţi. Aveți suporteri extraordinari la EURO, i-am remarcat şi noi, în Slovacia”, a spus Pavol Safranko, potrivit Sport pe Surse.

Pavol Safranko a ajuns prima dată în fotbalul românesc în august 2019, la Sepsi, după ce covăsnenii l-au cumpărat pentru 125.000 de euro de la Aalborg BK. Covăsnenii l-au vândut doi ani mai târziu la Sundowns, în Africa de Sud, pentru 700.000 de euro, și l-au adus un an mai târziu liber de contract.

Clasamentul Grupei E de la EURO 2024

1. România – 3 puncte (3:2)

2. Belgia – 3 puncte (2:1)

3. Slovacia – 3 puncte (2:2)

4. Ucraina – 3 puncte (2:4)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!