Jucătorul României care poate schimba echipa chiar înainte de EURO 2024

Deian Sorescu Echipa Nationala EURO 2024 rakow Nationala Naționala României / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 08:48
Data actualizarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 08:46

Edi Iordănescu va convoca 23 de jucători la naționala României pentru EURO 2024, turneu final care va începe în luna iunie și va fi transmis în direct de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Pe lista lui Edi Iordănescu ar putea apărea și Deian Sorescu (26 de ani), fotbalist care a jucat în cinci meciuri din preliminarii, de fiecare dată ca titular. Totuși, presa din Polonia scrie că juctorul lui Rakow ar putea schimba echipa în iarnă.

Deian Sorescu ar putea schimba echipa înainte de EURO 2024

Sorescu, care a suferit și o accidentare în luna octombrie, și-a pierdut locul de titular la Rakow, iar presa poloneză susține că jucătorul folosit atât ca mijlocaș, cât și ca fundaș de bandă, ar putea schimba echipa în iarnă pentru a avea șanse mai mari de a prinde lotul pentru EURO 2024.

"Deian Sorescu nu are un rol atât de important în club ca Bogdan Racovițan. Are prestații mai slabe decât competitorii săi, Fran Tudor, Srdjan Plavsic, Jean Carlos Silva și chiar Dawid Drachal, însă atât la campioana Poloniei, cât și în naționala României este un soldat univeral. În ultimele două sezoane a fost folosit pe foarte multe poziții diferite.

A fost titular contra Israelului și Andorrei și a rămas pe bancă la meciurile cu Kosovo și Belarus. Totuși, procesul de recuperare după accidentare nu i-a permis să fie la națională și în octombrie.

Singura întrebare rămasă este dacă Deian Sorescu va merge la turneul final din Germania ca jucător al lui Rakow. Mijlocașul evoluează constant la echipa națională și va avea nevoie de evoluții decente în primăvară pentru a merge la turneul final. Dacă i-am întreba pe fanii lui Rakow despre posibile despărțiri în iarnă, românul ar fi probabil printre primele nume menționate", a scris Czesto Sportowa.

Sorescu a fost cumpărat de Rakow în ianuarie 2022, de la Dinamo, pentru 800.000 de euro. În luna ianuarie a acestui an, FCSB l-a împrumutat pe internaționalul român pentru jumătate de sezon, însă viceampioana nu a activat clauza de transfer definitiv, astfel că Sorescu a revenit la campioana Poloniei, formație cu care mai are contract până în 2025.

  • 17 meciuri, un gol și trei pase decisive a adunat Sorescu în acest sezon la Rakow
  • 5 meciuri a jucat Sorescu în preliminariile EURO 2024: trei ca fundaș stânga, unul ca extremă dreapta și unul ca fundaș dreapta

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!