Situație bizară la EURO: și-au aflat adversarii, dar nu au selecționer! Un Balon de Aur e aproape să semneze

Cehia EURO 2024 Ivan Hasek Pavel Nedved EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:40
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:38

Naționala Cehiei și-a aflat adversarele de la EURO 2024, însă până la turneul final trebuie să găsească un selecționer.

Jaroslav Silhavy a calificat Cehia la EURO 2024 după ce a încheiat pe locul secund grupa E din preliminarii, însă la finalul ultimului joc, cu Moldova (3-0), a anunțat că demisionează și nu va merge la turneul final. "Presiunea era deja enormă, uneori de neînțeles. Asta a contribuit la decizia noastră", motiva Silhavy, în noiembrie.

Cehia ar putea miza pe cuplul Hasek - Nedved la EURO 2024

Cehia a fost repartizată în grupa F la EURO 2024, alături de Portugalia, Turcia și câștigătoarea play-off-ului C, iar în aceste zile încearcă să identifice numele noului selecționer care va conduce echipa națională la turneul final din Germania.

Jurnaliștii de la iSport anunță că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a Comitetului Executiv din cadrul Federației, iar varianta preferată de oficiali pentru banca tehnică este o colaborare între Ivan Hasek (60 de ani) și Pavel Nedved (51 de ani).

Hasek, dublu campion al Cehiei cu Sparta Praga la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000, este liber de contract din martie 2022, când s-a despărțit de naționala Libanului. El a mai fost selecționer al Cehiei pentru o scurtă perioadă, iulie 2009 - octombrie 2009, când a stat pe bancă la doar cinci meciuri.

Tehnicianul în vârstă de 60 de ani este favorit pentru a deveni selecționer, iar el ar urma să fie ajutat de celebrul Pavel Nedved, care ar urma să ocupe funcția de manager al naționalei Cehiei. Fostul mijlocaș, câștigător al Balonului de Aur în 2003, a lucrat ultima oară la Juventus, unde a ocupat funcția de vicepreședinte (octombrie 2015 - noiembrie 2022).

Cum arată grupele de la EURO 2024

  • Grupa A: Germania, Elveția, Scoția, Ungaria
  • Grupa B: Italia, Croația, Spania, Albania
  • Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia
  • Grupa D: Austria, Franța, Olanda, câștigătoare play-off A
  • Grupa E: Belgia, România, Slovacia, câștigătoare play-off B
  • Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, câștigătoare play-off C

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!