OPINIE Să fim pozitivi, România e pe primul loc! Dar de ce nu l-ai băgat pe Coman? Caramavrov analizează eșecul tricolorilor cu Belgia din runda a doua a grupelor Campionatului  European

Romania Belgia campionatul european EURO 2024 Florinel Coman EURO 2024
Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 09:10
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 09:22

Suntem pe primul loc după două etape, ceea ce e remarcabil și, să recunoaștem, n-am fi crezut asta niciodată înainte de turneul final.

Din articol

Avem șanse mari să terminăm chiar pe această poziție dacă batem Slovacia și dacă în celălalt meci va fi egal sau dacă Belgia câștigă cu un scor mai mic decât al nostru.

Dar n-am înțeles ce-a vrut selecționerul să arate prin schimbarea lui Coman din primul 11, catastrofală din punctul meu de vedere. Pentru că lucrurile merseseră perfect în primul joc, cu Florinel suplinindu-l cu brio pe Bancu pe faza defensivă. Ce-ai vrut să arăți cu schimbarea asta, Edi? Că ești antrenor? Asta o stabilisem deja după preliminarii și tu o confirmasei în meciul cu ucrainenii. Nu trebuia să mai demonstrezi nimic, ci doar să lași lucrurile să meargă.

Mă rog, l-am așteptat pe Florinel imediat după pauză, dar nimic. L-am așteptat prin minutul 60, tot nimic. Și a rămas pe bancă până la final. Așa a vrut Edi.

Nu facem un capăt de țară, dar nici nu putem să nu ne arătăm dezamăgirea pentru folosirea lui Mihăilă, complet aerian, bezmetic și cu o contribuție minimă în apărare. Cele mai mari ocazii ale belgienilor au venit în flancul nostru stâng, pe unde am gafat și la golul de 1-0.

Lukaku, zis Tanku

Până la urmă, ne știam valoarea, care e mult sub cea a lui De Bruyne, Doku, Lukaku și a coechipierilor acestora. Dar victoria clară cu Ucraina ne crease iluzia că se poate și cu Belgia. Ei bine, nu s-a putut. Ei au fost mai buni, au creat aproape de fiecare dată panică în apărarea noastră, De Bruyne e din altă galaxie, Lukaku, zis Tanku, ne-a dat impresia că e și mai masiv și mai puternic decât de obicei, poate și pentru că ai noștri păreau de categorie muscă. 

La un moment dat, era măcel pe teren din punct de vedere al jocului, cu Căpcăunul Lukaku mereu periculos, cu Doku creând panică atunci când era la minge. Ei mereu aproape de gol, noi depășiți de intensitatea și de viteza lor. Apoi s-a mai echilibrat, am mai ratat și noi, însă scorul putea fi chiar mai mare.

Dar ce a fost a fost, contează ce vom face cu Slovacia, per ansamblu suntem bine, cum spuneam și mai sus, avem șansa noastră, una chiar destul de mare, așa că putem visa. Sper doar ca Mister Edi să fie mai inspirat, așa cum a fost cu Ucraina. Succes, România!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!