Revoluție la naționala Germaniei! Nagelsmann anunță surprize în lotul pentru EURO 2024

EURO 2024 Germania Joshua Kimmich Julian Nagelsmann Toni Kroos EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2024, 18:00
Data actualizarii: Vineri 23 Februarie 2024, 17:59

Germania va găzdui Campionatul European din 2024, iar selecționerul Julian Nagelsmann a oferit câteva vești cu mai puțin de patru luni înainte de startul turneului final.

  • Germania a fost repartizată în grupa A de la EURO 2024, alături de Ungaria, Scoția și Elveția.
  • Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Julian Nagelsmann anunță surprize în lotul Germaniei pentru EURO 2024

În această săptămână, veteranul Toni Kroos (34 de ani) a revenit asupra deciziei de a se retrage de la naționala Germaniei. Mijlocașul lui Real Madrid a anunțat că, după mai multe discuții cu selecționerul Julian Nagelsmaann, a hotărât să participe la EURO 2024.

Totuși, anumite vedete din naționala Germaniei nu vor fi convocate la EURO 2024. Fără să ofere vreun nume, selecționerul Nagelsmann i-a anunțat pe suporteri că vor avea parte de surprize în luna mai, când va fi anunțat lotul pentru turneul final.

"Vom schimba lotul în comparație cu Cupa Mondială din Qatar. Nu va fi cazul să chemăm 10 jucători noi, dar unii jucători, despre care mulți oameni ar spune că vor fi convocați cu siguranță, nu vor fi chemați", a spus Julian Nagelsmann, într-un interviu pentru Der Spiegel, citat de GFN Germany.

În cadrul aceluiași interviu, Nagelsmann a anunțat că Joshua Kimmich, mijlocașul lui Bayern Munchen, va fi folosit ca fundaș dreapta la EURO 2024: "S-ar fi întâmplat la fel chiar dacă Toni Kroos nu ar fi revenit la națională", a spus Nagelsmann.

În ceea ce privește revenirea lui Kroos, Nagelsmann afirmă că a discutat cu componenții importanți ai naționalei Germaniei, care nu au avut nicio problemă ca fotbalistul lui Real Madrid să joace din nou pentru Germania.

"Kroos se va potrivi perfect în sistemul pe care l-am gândit la mijlocul terenului. Toni e genul de jucător care poate evolua sub presiune și care rămâne calm chiar și în meciuri complicate. După fiecare conversație avută cu el mi-am dat seama că este din ce în ce mai entuziasmat să participe la Campionatul European pe care îl vom găzdui.

Am vorbit în avans cu mulți jucători, i-am ascultat ce au de spus despre revenirea lui Kroos și nimeni nu a avut nicio problemă. Din contră, toți au fost pozitivi în legătură cu acest aspect", a mai spus Nagelsmann.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!