Revin veteranii? Ce ar pregăti selecționerul Belgiei înainte de EURO 2024

Axel Witsel Belgia Toby Alderweireld EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Mai 2024, 19:42
Data actualizarii: Marti 07 Mai 2024, 19:42

La EURO 2024, echipele naționale vor putea avea 26 de jucători în lot, în loc de 23, după o decizie a Comitetului Executiv UEFA.

Selecţionerul naţionalei Belgiei, Domenico Tedesco, i-ar putea include pe veteranii Axel Witsel şi Toby Alderweireld în lotul pentru EURO 2024, scrie marţi site-ul radioteleviziunii RTBF, cu ceva mai mult de o lună înainte de startul turneului final unde "diavolii roşii" vor fi printre adversarii României.

Belgia i-ar putea avea la EURO 2024 pe veteranii Axel Witsel, Toby Alderweireld și Dries Mertens

UEFA a decis că echipele de la EURO 2024 pot avea loturi de 26 de jucători, astfel că unii fotbalişti, care erau văzuţi cu şanse mici sau chiar fără şanse de a fi convocaţi pentru turneul final, pot spera acum să fie prezenţi la această competiţie, transmite Agerpres.

După decizia UEFA, Domenico Tedesco s-ar putea răzgândi în privinţa lui Axel Witsel, care este în continuare titular, la 35 de ani, în apărarea cu trei fundaşi a lui Atletico Madrid, sau în privinţa lui Toby Alderweireld, fundaşul, de aceeaşi vârstă, al lui Royal Antwerp, care în sezonul trecut a deschis uşa pentru revenirea sa la naţională.

RTBF ia în calcul o revenire surprinzătoare şi în compartimentul ofensiv: Dries Mertens, care, ajuns la 37 de ani, face un sezon foarte bun la Galatasaray Istanbul, pentru care a reuşit 8 goluri şi nu mai puţin de 17 pase decisive în 33 de meciuri de campionat.

Selecţionerii naţionalelor calificate la EURO 2024 pot alcătui o listă de numai 23 de jucători sau pot opta pentru 24 sau 25 de nume.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!