"Poate învață și ăștia!" Adrian Porumboiu, replică aspră după tragerea la sorți pentru EURO 2024

Adrian Porumboiu EURO 2024 Romania EURO 2024 „Eu am mesaje cu ei?” Porumboiu i-a dat replica lui Șumudică, după ce antrenorul a amenințat că va face unele dezvăluiri
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:12
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:29

Tragerea la sorți a fost în direct pe Pro TV și VOYO. 

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a comentat grupa României și a dus discuția mai departe către factorii decidenți ai țării. Cum naționala face un excelent PR țării în Europa, Porumboiu a realizat o comparație cu politicienii care conduc România. 

Porumboiu, dur

Fostul patron de la FC Vaslui susține că Ianis Hagi și colegii lui se vor califica din Grupa E, unde au mai fost repartizate, deocamdată, Belgia și Slovacia. 

  • „Eu am mesaje cu ei?” Porumboiu i-a dat replica lui Șumudică, după ce antrenorul a amenințat că va face unele dezvăluiri

„A răsărit frumos echipa națională, trebuie să fie o mândrie pentru toți iubitorii fotbalului din România. Suntem la Euro, iar dacă cineva voia să-și aleagă vreo grupă, nu ar fi reușit să o aleagă așa de bine cum au ales-o cei care au tras la sorți. E o grupă perfectă.

Cu siguranță vom ieși din grupe. Pronosticurile mele au ieșit cam de fiecare dată. Acum spun sigur că ne calificăm, mai e timp suficient, mai e de lucru. E o grupă care îți dă speranțe nu numai din punct de vedere financiar, ci și pentru imaginea fotbalului românesc și imaginea României. E un lucru mai mult decât îmbucurător.

Poate învață și ăștia care conduc România. Nu-mi cer scuze pentru cuvântul ‘ăștia’. Cei care au învățat, să se autodepășească. Sunt cei de pe la Consiliul Europei, dacă mai avem pe acolo oameni care să ne reprezinte, în Guvern, în conducerea țării. Lucrul cel mai frumos în România rămâne fotbalul”, a spus Porumboiu, potrivit Fanatik. 

Programul României la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al Grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.

Burleanu, despre obiectivul României

Răzvan Burleanu a vorbit despre obiectivul României după tragerea la sorți de la Hamburg.

“Dacă e să ne uităm la această grupă, ar trebui să nu ne gândim la adversarii noştri. Va fi o luptă cu noi înşine, astfel încât dacă jucătorii noştri vor avea capacitatea să se autodepăşească, cu siguranţă vor obţine rezultate remarcabile. Acest Euro trebuie să reprezinte o etapă în ceea ce priveşte construirea celei mai importante generaţii din ultimii 20 de ani. 

Şi evident, obiectivul intermediar este ieşirea din grupe. Staful tehnic va analiza adversarii ştiuţi deja, Belgia şi Slovacia, iar apoi aşteptăm luna martie. Ne aşteptăm ca Israel să fie una din echipele din finală, probabil cu Ucraina, o echipă foarte competitivă. Mi-aş fi dorit să reluăm experienţa frumoasă din 2016, când am avut meci de deschidere cu Franţa, aşa că mi-aş fi dorit să jucăm cu Germania. Sunt încrezător că echipa are un potenţial extraordinar de creştere în lunile următoaree. Va fi o luptă de a ne autodepăşi“, a declarat Burleanu, după tragerea la sorţi de la Hamburg.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!