Pe ce loc a ajuns Olanda în topul EURO 2024, după ce a trimis România acasă: ”A profitat din plin”

Romania - Olanda EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:32
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:31

România - Olanda s-a încheiat 0-3.

Cele două reprezentative și-au dat întâlni marți seară la Munchen, pe ”Allianz Arena”. La capătul celor 90 de minute, selecționata lui Ronald Koeman a trecut de naționala lui Edward Iordănescu și a obținut accederea în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania.

  • EURO 2024 se vede la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO!

Pe ce loc a ajuns Olanda în topul EURO 2024, după ce a trimis România acasă: ”A profitat din plin”

În clasamentul EURO 2024 realizat de jurnaliștii britanici de la GOAL, Olanda se situează pe locul doi, în spatele Spaniei și peste, în ordine, Elveția, Anglia, Germania, Turcia, Franța și Portugalia.

”Poate Olanda să atingă vârful la momentul potrivit? Faza grupelor a fost un adevărat sac mixt pentru olandezi, care au dat dovadă de un spirit de luptă impresionant pentru a învinge Polonia și de o bună disciplină defensivă în remiza cu Franța, doar pentru a capitula în fața Austriei.

Dacă nu ar fi existat formatul ridicol, care permite ca patru naționale să progreseze de pe locul trei, Ronald Koeman putea rămâne astăzi fără job.

Cu toate acestea, tragerea la sorți a fost foarte bună pentru Olanda, care a profitat din plin de România pentru a ajunge în sferturi. Turcia va fi cu siguranță greu de învins, dar olandezii arată din ce în ce mai periculoși, cu Cody Gakpo în formă bună pe flancul stâng. Koeman & Co. ar putea ajunge cu ușurință în semifinale”, au punctat cei de la GOAL.

România - Olanda 0-3

Tricolorii au început în forță confruntarea de la Munchen, dar olandezii au fost mai eficienți. Cody Gakpo a deschis scorul în minutul 20, după ce l-a ridiculizat pe Andrei Rațiu și l-a învins pe Florin Niță cu un șut la colțul scurt. 

În actul secund, jucătorul de la Liverpool l-a mai pus la punct o dată pe Florin Niță, dar reușita a fost invalidată de VAR, din cauza unei poziții de ofsaid.

Spre final, olandezii au turat motoarele și au marcat de două ori în 10 minute. Malen majorat diferența în minutul 83, după o acțiune pe cont propriu a lui Cody Gakpo, ca același Malen să închidă tabela de marcaj la 3-0, în 90+3.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!