ANALIZĂ Opinia specialistului | Florin Tene, după România - Ucraina 3-0. "Spartani!" / "Florin Niță e ca vinul vechi". Ce spune despre Lunin

Florin Tene EURO 2024 florin nita Romania - Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 21:34
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 22:43

Sport.ro a vorbit cu Florin Tene despre meciul România - Ucraina 3-0, transmis în direct de Pro TV și VOYO. 

România s-a impus în fața Ucrainei și datorită unui joc defensiv fără greșeală. După un sezon excelent la Gaziantep, Florin Niță (36 de ani) a făcut un meci mare și împotriva Ucrainei. 

Analiza lui Florin Tene

Florin Tene, unul dintre cei mai valoroși portari ai României de după 1989, fost component al echipelor Dinamo, Rapid și Steaua, a vorbit despre partida cu Ucraina pentru Sport.ro. Iată mai jos analiza actualului antrenor de portari. 

"Încă o dată în fotbal se dovedește că dacă ai o apărare bună e cel mai ușor să câștigi un meci. În partida cu Ucraina portarul României și fundașii au știut să se apere formidabil.

De fapt, toată echipa a gestionat fără cusur faza de apărare. Ucraina a avut foarte puține ocazii de gol, asta spune foarte multe despre modul în care tricolorii au pregătit partida. 

Jucătorii Ucrainei, care pe hârtie erau cu mult peste valoarea echipei noastre, au fost neutralizați. 

Portarul Ucrainei, Lunin de la Real Madrid, are un rol negativ în acest meci - a greșit la primele două goluri, care au dat un impuls pozitiv echipei noastre.

Siguranța lui Niță și a apărătorilor noștri au dus un rezultat istoric. Dar trebuie să spun că toți jucătorii, cu Stanciu în frunte, au fost ca niște spartani ai României, care au crezut în victoria de azi", a spus Florin Tene, pentru Sport.ro.

Florin Tene, fost portar al României la EURO 1996, a lucrat cu Niță atât la FCSB, cât și la Gaziantep. "Mi-e ca un tată Florin Tene", mărturisea Florin Niță, într-un interviu pentru Sport.ro.

"Trebuie să recunoaștem că rezultatele memorabile se leagă întotdauna de portari. Îmi permit să vorbesc despre Niță cu care am lucrat în ultima perioadă la Gaziantep, un portar care îți oferă o liniște în poartă prin prezența lui în teren.

În fotbal un portar te îngroapă sau te ridică. În meciul de azi portarul Ucrainei a greșit decisiv la primele două goluri, iar portarul României a dat siguranță echipei prin prestația lui de azi. Dacă vorbim de Niță, el este ca vinul vechi, cu cât este mai vechi, cu atât este mai bun. Și are 36 de ani! 

Jos pălăria în fața fotbaliștilor în meciul de azi, care au arătat o determinare cum rar mi-a fost să văd. Felicitări tuturor care au contribuit la această victorie care ne dă speranțe mai departe!", a mai declarat Florin Tene, pentru Sport.ro. 

  • Golurile României au fost marcate de Stanciu (29), R. Marin (53) şi Drăguş (57).
  • În celălalt meci al grupei, Slovacia a învins Belgia 1-0.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!