Spaniolii, nemiloși cu Lunin! "Galacticul" ucrainean îngenuncheat de tricolori

Andriy Lunin campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Andriy Lunin / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 19:54
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 19:58
Andriy Lunin, câștigătorul Ligii Campionilor cu Real Madrid în acest sezon, a făcut un meci dezastruos împotriva României la Campionatul European din Germania.

Portarul ucrainean a gafat la primul gol al tricolorilor (min. 29) când a trimis direct la Dennis Man, iar acesta l-a găsit ulterior excelent pe Nicolae Stanciu care a marcat un gol fabulos.

Lunin are o parte din vină și la golul doi al românilor, atunci când șutul puternic din afara careului de 16 metri al lui Răzvan Marin a trecut pe sub el.

Doar la a treia reușită a tricolorilor nu i se poate imputa nimic portarului ucrainean, acolo eroarea aparțin\nd fundașilor, driblați de Dennis Man ca în curtea școlii.

Evoluția slabă a lui Lunin nu a trecut neobseravtă în Spania, campionatul unde evoluează Lunin. Ibericii nu s-au ferit să folosească expresii dure când i-au descris evoluția.

"Debutul de coșmar îl poate costa postul de titular pe Lunin", au titrat cei de la sport.es, adăugând: "Portarul lui Real Madrid, unul dintre marile nume ale Ucrainei la Euro, și-a condamnat echipa la înfrângere împotriva României (3-0) cu două greșeli majore".

"La jumătatea primei reprize, Lunin a comis o eroare impardonabilă în momentul în care a încercat să respingă un balon, ceea ce a dus la un gol fantastic care va candida cu siguranță la golul turneului. 

După pauză, Lunin a revenit din nou în prim-plan - în sens negativ - neputând opri un șut destul de ușor de parat al lui Răzvan Marin.

Înfrângerea este mai gravă decât pare. Cu victoria României, Ucraina își compromite semnificativ șansele de a ajunge în optimile de finală și va trebui să evite surprizele cu Slovacia și să dea lovitura în fața unui adversar foarte puternic ca Belgia", au mai scris spaniolii.

ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două echipe încercând în primul rând să stea bine în defensivă și să nu primească gol. Echilibrul s-a rupt în minutul 29 când Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos după o gafă a lui Lunin. A fost 1-0 la pauză.

 

 

În repriza secundă, tricolorii au început în forță, iar Coman a trecut pe lângă gol încă din minutul 46. S-a făcut 2-0 în minutul 53 când Răzvan Marin a marcat un gol de toată frumusețea din afara careului de 16 metri. Drăguș a stabilit rezultatul final, 3-0, după o fază superbă creată de Dennis Man în flancul drept.

Programul României la Euro

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!