Olandezii și-au amintit de "pământul sfânt" de la Munchen înaintea duelului cu România

Allianz Arena campionatul european EURO 2024 olympiastadion EURO 2024 Allianz Arena / Sursă: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 13:20
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 13:32

România întâlnește Olanda în optimile de finală ale Campionatului European din Germania, marți, ora 19:00, în direct la PRO TV și pe VOYO.

Înaintea confruntării cu România, olandezii și-au amintit de momentele în care au scris istorie la Munchen, pe un alt stadion, însă, decât cel pe care se va disputa meciul de marți seară: Olympiastadion.

"Portocaliii joacă marți la zece kilometri de 'pământul sfânt'.

Echipa națională de fotbal a Olandei va debuta marți pe Allianz Arena din Munchen. Un oraș special pentru "portocalii", deoarece la zece kilometri distanță a avut loc finala Cupei Mondiale din 1974 și finala Campionatului European din 1988.

Munchen, orașul care le-a purtat mereu noroc olandezilor

Allianz Arena a fost construită în perspectiva Cupei Mondiale din 2006. Atunci a găzduit patru meciuri din faza grupelor, o optime de finală și o semifinală: Portugalia - Franța (0-1). Stadionul echipei Bayern München a fost, de asemenea, decorul a patru meciuri disputate la Campionatul European din 2021 și a patru meciuri din grupele actualei ediții a Campionatului European, dar echipa națională a Olandei nu a jucat niciodată aici un meci oficial. Cu toate acestea, "Portocala mecanică" a jucat un meci amical aici împotriva echipei Bayern München în 2012, în perioada de pregătire pentru Campionatul European.

Totuși, Olanda a jucat de trei ori pe Olympiastadion din Munchen. După finala pierdută a Cupei Mondiale împotriva Germaniei de Vest în 1974 (1-2), a devenit "pământ sfânt" pentru "portocalii" când au învins Uniunea Sovietică în finala Campionatului European din 1988 (0-2). Mai târziu în același an, Olanda a jucat un meci de calificare la Cupa Mondială împotriva Germaniei de Vest pe același stadion (0-0)", au notat cei de la vi.nl.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!