Mihai Stoichiță a dezvăluit care este visul tricolorilor: "Asta vor să creeze!"

MIhai Stoichita campionatul european EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Mihai Stoichiță
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 16:21
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 16:25

Naționala României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European, cu patru puncte, de pe prima poziție în Grupa E.

Odată ajunși în optimi, tricolori sunt hotărâți, după cum anunță Mihai Stoichiță, să scrie istorie la acest turneu final.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a dezvăluit că fotbaliștii pregătiți de Edward Iordănescu vor încerca să treacă de Olanda în optimile de finală pentru a da naștere unei generații care să fie un exemplu pentru celelalte care vor urma.

"Băieții au încercat să se autodepășească și au reușit. Vor să creeze un culoar în care generațiile viitoare să aibă un exemplu, așa cum au avut și ei de la generațiile anterioare ale lui Mutu, Rădoi sau Chivu. Majoritatea dintre ei nici nu erau născuți în '94.

E bine că există astfel de momente pentru că stimulează fotbalul. Sunt curios câți părinți își vor duce copiii la sport, după acest Campionat European. Nu numai la fotbal. Fotbalul a fost motorul acestei veri în România. Ne-a unit această performanță. Există atâta dragoste și respect în țară pentru România… Cel mai mare câștig este că am ajuns să fim din nou mândri că suntem români!

Eu am prevăzut acest meci cu Olanda și chiar mi l-am dorit în detrimentul Franței, Spaniei sau Angliei. Vom avea un adversar omenesc", a spus Mihai Stoichiță, la sptfm.

România a produs surpriza la Euro 2024, reușind să se califice în optimi de pe prima poziție într-o grupă cu cu Belgia, Slovacia și Ucraina.

Olanda a terminat abia pe locul 3 (cu 4 puncte) într-o Grupă D câștigată surprinzător de Austria (7 puncte), care a depășit-o și pe Franța (5 puncte), Polonia (1 punct) fiind echipa eliminată.

Rezultatele olandezilor din faza grupelor au fost, în ordine, 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria.

România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00, la Munchen. Meciul va putea fi urmărit în direct la PRO TV și pe VOYO. Cele mai tari faze vor putea fi revăzute pe SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!