"Edi a făcut o minune!" Gigi Becali s-a dezlănțuit după ce România a fost eliminată de la Euro: "Trebuia să fie 17-0!"

Gigi Becali campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 16:41
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 16:45

România a pierdut meciul cu Olanda, scor 0-3, fiind eliminată de la Campionatul European din Germania în optimile de finală

Gigi Becali, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Edward Iordănescu la un moment dat, s-a dezlănțuit la adresa naționalei după meciul cu Olanda, însă i-a recunoscut meritele selecționerului, punctând faptul că acesta a reușit o minune ținând cont de jucătorii pe care i-a avut la dispoziție.

Tricolorii au început bine meciul cu Olanda, controlând jocul timp de 20 de minute, însă după aceea au cedat complet inițiativa, ca în repriza secundă să nu mai contăm decât sporadic în ofensivă.

Olandezii și-au adjudecat vitoria prin golurile marcate de Gakpo (20') și Malen (83', 90+3').

"Toate au fost în favoarea noastră. Semnele erau să trecem. Am dat un gol şi de pe ultimul loc am trecut pe primul loc. Eu nu visam că putem să batem Olanda, putem să câştigăm cu ei doar dacă vrea Dumnezeu. 

Dacă ne lasă Dumnezeu la plutire, ne spulberă. Poţi să te pui cu ei? E diferenţă ca de la cer la pământ. Te baţi Dacia cu Rolls Royce. Ăia au jucători de 200 de milioane, noi costăm 50 de milioane toţi.

Nimic. Mă gândeam, la atâtea ratări… Trebuia să fie 17-0 la un moment dat. Am zis că dăm un gol norocos şi apoi intrăm cu ei în prelungiri, la 11 metri. Înţelegi? Ăsta era gândul meu.

Gigi Becali, cuvinte de laudă la adresa lui Edward Iordănescu

Altfel, nu ai cum să te baţi cu ăştia. Am avut suflet, n-am mai avut suflu. Se termină benzina la un moment dat. Şi cu ucrainenii, cu belgienii… Au alergat, au dat totul. Dar se termină benzina. A stors Edi tot ce s-a putut din ei.

Singurul lucru, probabil două-trei schimbări. Dar degeaba. Edi a făcut o minune, trebuie să îl apreciem. Dar cei care fac minuni, mai şi greşesc. Niciodată Marin nu poate fi în faţa lui Şut.

Nu putem ţine mingea. El a jucat pe o strategie de contraatac. Noi nici cu Ucraina n-am avut mingea, că şi ăia sunt de 5 ori mai valoroşi ca noi. Nu poţi juca fotbal cu ăştia.

Când joacă FCSB cu o echipă slabă. Mingea doar la noi, nu ai cum. Au o forţă, nişte puteri animalice. Sunt super oameni ăia. Numai când îi vezi. Nu ai ce să faci mai mult. 

Puteai să faci miliardele de schimbări. Te spulberau oricum. Şi aşa, 3-0 e mic rezultatul. Putea fi 7-8. Am scăpat uşor. N-ai cum să te baţi cu ei. A zis frumos Edi, nu poţi să te baţi cu istoria.

Noi din 12 meciuri am câştigat doar un meci. Schimbă Edi istoria? Nu ai cum să schimbi. Hai să fim corecţi. Dacă am pierdut un meci cu nişte supra oameni, trebuie să fim supăraţi? 

A fost un vis frumos, trebuie să apreciem ce am reuşit, a fost o jucărie frumoasă. Şi gata!", a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.

România a părăsit Campionatul European din Germania

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel (0-3), în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru "portocala mecanică". Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!