FOTO ȘI VIDEO Gestul de fairplay al lui Florin Niță nu a trecut neobservat. Până și adversarii i-au scandat numele

florin nita EURO 2024 Romania Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:43
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:43

Florin Niță, portarul naționalei României, a fost unul dintre eroii tricolorilor în grupa de la EURO 2024.

Florin Niță, care va împlini 37 de ani pe 3 iulie, la o zi după meciul cu Olanda din optimile EURO 2024, a avut multe parade extraordinare în partidele cu Ucraina, Belgia și Slovacia, iar portarul bucureștean are un merit important pentru calificarea României în fazele eliminatorii.

Gest de fairplay al lui Florin Niță în Slovacia - România

Pe lângă prestația din teren, Niță a cules laude și pentru un gest de fairplay din partida cu Slovacia. În minutul 79, la un atac al Slovaciei, David Hancko s-a prăbușit după un duel cu Andrei Rațiu și s-a lovit de panourile publicitare.

Nu s-a dat fault, ci repunere din șase metri. Florin Niță nu a reluat jocul, ci a fugit imediat către David Hancko pentru a vedea dacă fostul său coechipier de la Sparta Praga este în regulă. Cei doi au schimbat câteva vorbe, Hancko s-a ridicat, iar Niță a executat autul de poartă.

Ion Alexandru, unul dintre comentatorii PRO TV prezenți la Frankfurt, a spus: "Ați auzit scandarea 'Niță, Niță' din partea fanilor români. Vă spun că am văzut foarte, foarte bine că mulți dintre fanii slovaci au scandat 'Niță, Niță' numai ca apreciere pentru ce a făcut Niță la această fază. Moment superb pentru portarul nostru de 37 de ani".

Gestul lui Florin Niță nu a trecut neobservat nici în Cehia: "David Hancko cade lângă bannerul publicitar, iar Florin Niță a fost primul care a alergat spre el", a scris Sparťanské Zprávy, o pagină a fanilor Spartei Praga, care a salutat gestul românului.

  • 13 parade a avut Florin Niță până acum la EURO 2024. Doar Mamardashvili (Georgia) îl depășește la acest capitol

Rezumat Slovacia - România 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!