Julian Nagelsmann scrie istorie la EURO!

Julian Nagelsmann campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Julian Nagelsmann / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 23:27
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 23:32

Odată cu fluierul de start al meciului de deschidere al Campionatului European dintre Germania și Scoția, la Munchen, Julian Nagelsmann a scris o mică pagină de istorie a EURO.

Cel mai tânăr antrenor din istoria turneului este totodată și cel mai tânăr antrenor care a condus vreodată o echipă la un Campionat European.

La 36 de ani și 327 de zile, Nagelsmann este cu doar șase zile mai tânăr decât precedentul deținător al recordului, Srecko Katanec. Fostul jucător din Bundesliga (VfB Stuttgart) a condus Slovenia la meciul de deschidere al EURO 2000 din Charleroi, Belgia, împotriva Iugoslaviei (3:3).

Înaintea lui Srecko Katanec, recordul a fost deținut de legenda fotbalului francez Michel Platini. Fostul mijlocaș a stat pe banca Franței la startul EURO 1992 împotriva gazdei Suedia (1:1).

Jose Villalonga, cel mai tânăr câștigător de Euro

Cel mai tânăr antrenor al unei campioane europene este Jose Villalonga, care a condus Spania spre titlu în 1964 la vârsta de 44 de ani și 192 de zile.

De asemenea, cel mai bătrân antrenor care a câștigat Europeanul a fost tot un spaniol: Luis Aragones, în 2008 (69 de ani, 337 de zile).

Cel mai bătrân antrenor de la EURO din toate timpurile este Giovanni Trapattoni, care a stat pe banca Irlandei în 2012 la vârsta de 73 de ani.

Nagelsmann se află la prima sa participare la un Campionat European ca antrenor principal, având ca obiectiv câștigarea Campionatului European alături de naționala Germaniei. 

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!