VIDEO Decizie-șoc cu privire la meciul Belgia - Suedia, abandonat după atacul terorist! UEFA va face anunțul astăzi

preliminarii euro 2024 Atac terorist Nationala Belgiei nationala Suediei UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 08:33
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 08:47

Meciul din preliminariile Campionatului European a fost suspendat la pauză.

UEFA va lua o decizie marţi în privinţa meciului Belgia - Suedia, întrerupt luni seară, la scorul de 1-1, ca urmare a atacului de la Bruxellles, scrie presa belgiană.

Conform protocolului UEFA, meciul va trebui să fie rejucat. Suedia este eliminată şi nu mai are de jucat decât puncte pentru coeficient.

Interesul este mai degrabă de partea Belgiei, având în vedere că belgienii jucau pentru primul loc şi pentru poziţia de cap de serie pentru Euro 2024.

"Fotbalul nu este important în aceste circumstanţe"

Potrivit lui Fredrik Reinfeldt, preşedintele Federaţiei Suedeze de Fotbal, nu au existat discuţii pe această temă în primele două ore după ce meciul a fost abandonat. "Fotbalul nu este important în aceste circumstanţe", a declarat el, citat de news.ro.

În cazul în care nu se ajunge la un acord sau dacă circumstanţele nu sunt favorabile revenirii pe teren a doua zi, "Administraţia UEFA va stabili o nouă dată", conform regulamentului UEFA 2023. Refuzul de a juca din nou ar însemna un scor de forfait pentru echipa aflată în spatele cererii.

Deocamdată, suedezii nu doresc să rejoace meciul şi au părăsit teritoriul belgian.

Reacțiile selecționerului și căpitanului Suediei

Selecţionerul Suediei, Janne Andersson, şi căpitanul Victor Lindelöf şi-au exprimat profunda emoţie după atentatul care a ucis doi compatrioţi ai lor, luni, la Bruxelles, unde Suedia juca împotriva Belgiei.

"Suntem foarte trişti şi avem lacrimi în ochi", a declarat selecţionerul Suediei, Janne Andersson, într-o conferinţă de presă, preluată de RTBF. "Am auzit vestea incredibilă la pauză şi am fost foarte trişti. Jucătorii nu au mai vrut să joace", a spus el, citat de news.ro.

Victor Lindelöf, căpitanul suedez, a spus la rândul său: "Am fost de acord să nu jucăm. Şi belgienii au considerat că aceasta era singura opţiune posibilă. Cel mai important lucru este ca fanii să fie în siguranţă. Stadionul este cel mai sigur loc pentru ei".

Fanii au rămas pe stadion aproximativ două ore de la întreruperea meciului, din motive de securitate. În cele din urmă stadionul a fost evacuat în jurul orei locale 23.45.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!