Cum au reacționat olandezii după ce Danny Makkelie a fost trimis acasă de UEFA: "O pată neagră"

Danny Makkelie campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Danny Makkelie / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 16:50
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 16:57

Arbitrul olandez Danny Makkelie a fost trimis acasă de UEFA după încheierea fazei grupelor a Campionatului European din Germania.

Fostul arbitru Mario van der Ende l-a criticat pe Makkelie pentru prestațiile de la Euro și a susținut pentru presa locală că excluderea acestuia de la turneul final este normală.

"Acele două gafe, în combinație cu atitudinea și felul lui de a arbitra, au făcut ca Makkelie să fie acum acasă de două zile", a spus Van der Ende pentru Sportnieuws.

Gafele l-au costat pe Makkelie

Prima gafă a implicat faultul lui Ilkay Gundogan asupra lui Willi Orban, după care Germania a marcat primul gol în meciul cu Ungaria, scor 2-0. Van der Ende a găsit surprinzător faptul că împingerea a fost trecută cu vederea.

Potrivit lui Van der Ende, a doua gafă majoră a lui Makkelie a fost intervenția VAR în Croația - Italiei, scor 1-1. Arbitrul nu a văzut un henț, după care a fost chemat la VAR unde a putut să-și repare eroarea.

Van der Ende a ținut să puncteze faptul că excluderea de la Euro a lui Makkelie va rămâne ca o pată neagră pe CV-ul acestuia.

"Cred că a fost trimis acasă în principal din motive ce țin de calitate. Era greu de crezut că erorile de arbitraj nu vor avea urmări. Va fi o pată pe CV-urile tuturor arbitrilor care au fost exclusi de la Euro după faza grupelor", a mai spus fostul arbitru olandez.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!