Bild anunță: "Cel mai bun jucător al României de la EURO 2024, spre Bundesliga!"

Andrei Ratiu Bundesliga EURO 2024 Rayo Vallecano EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 21:13
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 21:14

Tabloidul german Bild a ales cel mai bun jucător de câmp al României de la EURO 2024 după faza grupelor și anunță că acesta ar putea rămâne în țara care găzduiește turneul final.

După ce în presa internațională au apărut informații potrivit cărora Andrei Rațiu (26 de ani) ar fi dorit de cluburi precum Brighton, Brentford sau Atalanta, Bild indică o altă posibilă destinație: Bundesliga.

Andrei Rațiu poate ajunge în Bundesliga, anunță Bild

"Din echipa României, Rațiu iese extrem de mult în evidență. Și nu numai datorită părului său albastru", scrie Bild, care îl numește pe fundașul dreapta "cel mai bun jucător de câmp al României din toate cele trei meciuri de până acum de la Campionatul European".

"Este destul de posibil ca prestațiile solide ale lui Rațiu de până acum să atragă atenția unui club sau două din Bundesliga", mai scriu germanii, fără să indice numele vreunei echipe interesate de fundașul dreapta de la Rayo Vallecano.

Germanii i-au făcut și o scurtă descriere lui Andrie Rațiu, amintind și de comparația cu personajul Sonic, una foarte des întâlnită după ce fundașul a decis să își vopsească părul.

"Rațiu urcă foarte mult în flancul drept și este un adevărat pericol pentru porțile adverse. În remiza cu Slovacia a avut două ocazii importante de a marca, iar asta în calitate de fundaș dreapta. Rațiu este și foarte rapid, viteza sa de top fiind măsurată la peste 35km/h. Acum sprintează spre Bundesliga?

Cunoscut drept Sonic datorită părului său albastru, Rațiu ar putea face următorul salt în carieră, la fel ca eroul din jocul video", a mai scris Bild.

  • În ultimele zile, publicația spaniolă Mundo Deportivo a scris că Rayo Vallecano i-ar fi stabilit o sumă de transfer lui Andrei Rațiu în valoare de 10 milioane de euro.
  • Din suma încasată pentru Andrei Rațiu, Rayo Vallecano va trebui să cedeze 50% către Villarreal, club care l-a crescut pe român.
  • Chiar dacă Rațiu impresionează la naționala României, la Rayo Vallecano a jucat puțin în ultimul sezon - doar 12 partide în LaLiga (6 ca titular). Clubul din LaLiga a preferat de obicei să mizeze pe Ivan Balliu (32 de ani), un albanez care a fost și el prezent la EURO 2024 cu naționala sa.

VIDEO Andrei Rațiu, după calificarea României în optimile EURO 2024

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!