Așa arată cel mai valoros "prim 11" din cadrul EURO 2024! Patru englezi au prins echipa

EURO 2024 Bukayo Saka Franta kylian mbappe Trent Alexander-Arnold EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 21:37
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 21:38

EURO 2024 va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Cu doar câteva zile înainte de startul EURO 2024, lumina reflectoarelor se îndreaptă către cei mai de preț fotbaliști ai momentului.

Cum arată cel mai valoros "prim 11" din cadrul EURO 2024

Într-un unsprezece ideal construit în sistemul tactic 4-3-3, se remarcă o combinație echilibrată de talente internaționale, cu fiecare jucător care aduce o contribuție valoroasă echipei sale.

Portarul:

În poarta acestei echipe ideale se află Diogo Costa, stâlpul dintre buturile celor de la FC Porto și reprezentant al Portugaliei, cu o valoare de piață estimată la 40 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate.

Fundașii:

Pe flancul drept al apărării, Trent Alexander-Arnold se impune ca o prezență indispensabilă, cu o valoare de 70 milioane de euro. Deși a avut un sezon fluctuant, apărătorul lui Liverpool rămâne un pilon în defensivă.

În centrul defensivei, doi fundași centrali strălucesc cu aceeași evaluare de 80 milioane de euro: Rúben Dias de la Manchester City și William Saliba de la Arsenal. Dias, campion cu Manchester City și veteran al naționalei Portugaliei, aduce stabilitate și experiență, în timp ce Saliba, în ciuda statutului său fluctuant la echipa națională a Franței, impresionează cu prestațiile sale la Arsenal.

Pe flancul stâng, Josko Gvardiol al Croației completează linia de fund cu o valoare de piață de 75 milioane de euro, după un sezon de minune la Manchester City. 

Mijlocașii:

În centrul terenului, Jamal Musiala, legitimat la Bayern Munchen, strălucește cu o evaluare de 120 milioane de euro. La doar 21 de ani, Musiala aduce o combinație letală de viteză, tehnică și capacitate de finalizare, fiind un pilon central pentru Germania, gazda turneului EURO 2024.

Alături de el, Jude Bellingham de la Real Madrid domină mijlocul terenului cu o evaluare impresionantă de 180 milioane de euro. Englezul în vârstă de 20 de ani a fost una dintre vedetele sezonului în La Liga, cu 23 goluri și 13 assisturi în 42 meciuri jucate.

Rodri, mijlocașul spaniol de la Manchester City, completează trio-ul din mijloc cu o evaluare de 120 milioane de euro. La 27 de ani, Rodri aduce stabilitate și control în centrul terenului, fiind un pilon esențial pentru naționala Spaniei în drumul lor către visul european.

Atacanții:

În linia de atac, trio-ul este condus de doi jucători de la Manchester City și un superstar recent transferat la Real Madrid. 

Phil Foden din Anglia, cu o evaluare de 150 milioane de euro, a fost desemnat jucătorul anului în Premier League. Englezul a contribuit decisiv la succesele lui City în sezonul recent încheiat.

Kylian Mbappe, francezul recent transferat la Real Madrid, impresionează cu o evaluare de 180 milioane de euro, fiind în continuare unul dintre cei mai letali atacanți din lume. Cu 44 de goluri pentru PSG în sezonul anterior și o contribuție majoră la câștigarea "tripletei" în Franța, Mbappe aduce o amenințare constantă în fața porții adversarilor.

În completarea liniei de atac este Bukayo Saka de la Arsenal, cu o cotă de piață estimată la 140 milioane de euro. La doar 22 de ani, Saka a impresionat cu rapiditatea și tehnica sa. 20 goluri și 14 assisturi în 47 de meciuri sunt cifrele englezului.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!