Suporterii de pe "lista neagra" a jandarmeriei - au liber la EURO 2008!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2007, 16:56
Data actualizarii: Luni 19 Noiembrie 2007, 16:56
PROIECTUL LUI MITICA POATE INTERZICE PREZENTA SUPORTERILOR VIOLENTI LA MECIURILE INTERNATIONALE

Suporterii romani din baza de date a Jandarmeriei care au interdictie de a intra pe stadioanele din tara pot asista nestingheriti la partidele din cadrul Euro 2008, competitie gazduita anul viitor de Austria si Elvetia (7-29 iunie 2008), la care va participa si nationala de fotbal a Romaniei.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, capitan Marius Teodorescu, a declarat, luni, pentru Mediafax ca suporterilor romani care au interdictie de a intra pe stadioanele din tara in urma savarsirii unor infractiuni la partidele din competitiile interne nu li se poate interzice sa asiste la meciurile din cadrul Euro 2008. "Conform Ordonantei 11, suporterilor romani care se afla in baza de date a Jandarmeriei si nu au dreptul sa intre pe stadioanele din Romania nu li se poate interzice sa asiste la meciuri in afara granitelor tarii", a spus Teodorescu.
Potrivit acestuia, Jandarmeria Romana poate trimite autoritatilor similare din tarile ce vor Campionatul European din 2008 lista persoanelor care au primit interdictia de a intra pe stadioanele din Romania, pentru ca acestea sa fie monitorizate cu atentie.

Teodorescu precizeaza ca situatia s-ar putea schimba daca legea aflata acum in dezbaterea Parlamentului, initiata de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, va fi adoptata. "Situatia se va schimba in cazul in care legea initiata de Dumitru Dragomir va intra in vigoare. Se va putea interzice participarea la o competitie internationala. Autoritatile din tara respectiva nu ii vor putea sanctiona, pentru ca nu se supun legilor romanesti, dar cooperarea internationala ne va permite ca la intoarcerea in tara sa fie pedepsiti. Pe baza unei probe video, se poate deschide dosar penal pentru nerespectarea unei hotarari din Romania. Conform noii legi, sanctiunile vor fi mult mai drastice", a declarat Teodorescu.
Conform Ordonantei numarul 11 din 2006 pentru prevenirea si combaterea violentei in sport, aflata acum in vigoare, suporterilor care au fost sanctionati contraventional de doua ori in decursul unui an pentru savarsirea unor infractiuni in interiorul stadioanelor li se interzice accesul la unele competitii si jocuri sportive, ca sanctiune contraventionala complementara. In acest moment, in baza de date a Jandarmeriei figureaza 19 persoane carora li s-a interzis accesul pe stadioane din tara pentru perioade cuprinse intre sase luni si trei ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!