„Secuii au ocupat Bucureștiul”/ „Visul s-a împlinit!” Presa din Ungaria, în extaz după succesul istoric al lui Sepsi

Sepsi presa din Ungaria Finala Cupei Romaniei Presa din Ungaria Sepsi - FC Voluntari Sepsi Cupa Romaniei Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2022, 00:30
Data actualizarii: Vineri 20 Mai 2022, 00:17

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României, după ce a trecut în finală de FC Voluntari, scor 2-1.

de IONUȚ AXINESCU

Ștefănescu a reușit o „dublă” pentru covăsneni, în timp ce echipa ilfoveană a punctat în finalul partidei printr-un autogol al lui Dumitrescu. Cu trofeul câștigat pe Stadionul Rapid, Sepsi și-a asigurat prezența în ediția 2022/ 2023 a UEFA Conference League.

Nemzeti Sport: „Secuii au ocupat Bucureștiul!” Ironii pentru fanii lui FC Voluntari

Succesul trupei din Sfântu Gheorghe a fost tratat pe larg în presa maghiară, care s-a arătat entuziasmată de rezultatul finalei. 

Principala publicație sportivă din Ungaria, Nemzeti Sport, a scris despre „victoria istorică” a formației din Covasna. „Sepsi nu doar că a câștigat primul ei trofeu și totodată primul pentru Ținutul Secuiesc, dar și-a asigurat prezența în Conference League pentru a doua oară consecutiv.

Secuii au ocupat Bucureștiul joi seară. Pe stadionul Rapid, inaugurat în urmă cu doar două luni, au fost destul de mulți încă de la finala U19, jucată de Miercurea Ciuc (n.r. - Csikszereda a învins-o pe Sepsi cu 1-0, în finala Cupei României U-19). Cu o oră înaintea finalei mari, erau deja trei mii de secui care cântau în tribune. Nici măcar nu s-au descurajat pentru că agenții de securitate le-au interzis să afișeze steagul Ținutului Secuiesc”, au scris jurnaliștii maghiari.

Cei de la Nemzeti Sport i-au ironizat pe fanii celor de la FC Voluntari, despre care au scris că erau „copii îmbrăcați în costume populare, care au scandat de câteva ori numele echipei și al României, dar pe la jumătatea primei reprize s-au transformat în spectatori de rând. Și asta datorită lui Marius Ștefănescu, de departe cel mai bun jucător al lui Sepsi”.

„Visul omului de afaceri (n.r. - László Diószegi) s-a împlinit la mai puțin de 11 ani de la înființarea clubului. Căpitanul Bogdan Mitrea a ridicat Cupa României, dar abia după ce a ascultat imnul secuilor”, mai notează publicația citată.

Presa maghiară, în extaz! Eurosport Ungaria: „Superioritate nu doar pe teren, ci și în tribune!”

Ediția maghiară a Eurosport a notat că „formația din Ținutul Secuiesc a fost superioară nu doar pe teren, ci și în tribune”. „Fanii au încurajat echipa în limba maghiară pe tot parcursul partidei. A contribuit și faptul că primăria din Sfântu Gheorghe a închiriat special un tren, pentru ca un număr cât mai mare de suporteri să facă deplasarea la București”, au mai scris cei de la Eurosport Ungaria.

„Sepsi nu a dat nicio șansă celor de la Voluntari și a câștigat Cupa României”, a titrat ziarul M4 Sport. „Sepsi a controlat finala pe tot parcursul ei. Formația din Sfântu Gheorghe a marcat două super goluri în prima repriză, după care a mai avut câteva ocazii în a doua, dar n-a mai înscris. 

Deși Voluntari a creat suspans în prelungirile meciului, nu s-a apropiat de egalare. Sepsi a câștigat în cele din urmă cu 2-1 și a cucerit prima Cupă a României din istoria ei”, a adăugat publicația citată.

„Echipa din Ținutul Secuiesc a obținut cel mai important succes din existența ei. După finala din 2020, Sepsi OSK, fondată în anul 2011, a ajuns din nou în ultimul act al Cupei României. În prima repriză, formația din Ținutul Secuiesc a dus scorul la 2-0, cu dubla lui Ștefănescu.

Voluntari s-a mobilizat în a doua repriză, însă n-au putut să înscrie decât în minutul 95, cu puțin înaintea fluierului de final. Astfel, Sepsi a câștigat Cupa României”, au scris cei de la csakfoci.hu.

  • „Festivalul secuiesc este sfârșitul distracției în București”, au scris și cei de la Magyar Nemzet. „Ținutul Secuiesc a părăsit Bucureștiul cu două trofee. Imnul secuiesc a răsunat pentru a doua oară în capitala României la orele 22:30”, a adăugat ziarul din Ungaria.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!