NEWS ALERT Azi se ia decizia la UEFA! Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara, finalistele Cupei României, află dacă pot juca în Europa League

Otelul Galati Corvinul Hunedoara Europa League Finala Cupei Romaniei Razvan Burleanu Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 13:43
Data actualizarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 13:50

Finala Cupei se joacă în data de 15 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu. Ambele finaliste au nevoie de licența UEFA pentru participarea în cupele europene.

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obţine licenţa de a putea evolua în Europa League, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că UEFA acordă un traseu mai facil de a obţine licenţa pentru cupele europene echipelor din eşaloanele inferioare, calificate în urma câştigării cupei.

Răzvan Burleanu: ”Decizia în prima instanţă va fi chiar astăzi iar decizia comisiei de recurs va fi în 26 aprilie”

"Dacă vor putea să joace în Europa sau nu, ţine exclusiv de licenţa UEFA. Ceea ce pot să vă spun este că ambele echipe au aplicat pentru licenţa UEFA, şi Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara. 

Echipele care vin din eşalonul secund au un traseu predefinit de UEFA, în ceea ce priveşte un traseu mult mai facil de a obţine licenţa, diferit de echipele din Liga I. 

Adică şi abordarea UEFA este de a încuraja ca toate echipele care participă în formatele de cupe la nivel naţional să aibă această oportunitate. 

Decizia în prima instanţă va fi chiar astăzi iar decizia comisiei de recurs va fi în 26 aprilie", a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

Va fi spectacol la finala Cupei României

"În 15 mai vom avea un spectacol pentru toţi suporterii care vor asista la finala Cupei României la Sibiu. 

Când a început actualul sezon al Cupei României, foarte puţin suporteri şi-au imaginat că două echipe precum Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi vor ajunge în finala competiţiei. 

Actuala ediţie a cupei României a reconfirmat sloganul 'Inima fotbalului românesc'. Gândiţi-vă că ambele echipe au promovat în sezonul precedent Corvinul Hunedoara, din Liga a III-a în Liga a II-a, iar Oţelul Galaţi din Liga a II-a în Liga I, prin urmare cine şi-ar fi imaginat că aceste două echipe vor putea avea această oportunitate unică de a juca finala", a mai spus Burleanu.

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi vor juca finala de Cupa României din ediţia 2023-2024, meciul fiind programat pe data de 15 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Echipa care va câştiga Cupa României se va califica în preliminariile Europa League, a doua competiţie din punct de vedere valoric de pe continent. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!